Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vihdoinkin pääsee teatteriin ja ihmisten pariin" – Kulttuurikesän avautumisesta riemuittiin Vihdin kesäteatterin ensi-illassa

Hiki oli pinnassa ja hymyt herkässä Vihdin kesäteatterin ensi-illassa lauantaina.

– Tätä on odotettu! Sosiaalinen kanssakäyminen on jäänyt niin minimiin koronan aikana, sanoi Vihdin Teatterin ystävä Hans Brummer Vihtijärveltä.

Hän johtaa myös Autohistoriallista Seuraa, jonka ensi-iltaperinne jatkui: teatteriyleisön ihasteltavina alueella oli toistakymmentä vanhaa, upeaa autoa.

– Täytyy kiittää teatterilaisia, että he kaikesta jännityksestä huolimatta saivat esityksen pystyyn, sanoi lohjalainen Eija Sievänen. Hän ja puoliso Ilari Sievänen ajoivat paikalle vuosimallin 1966 Volvo Amazonilla.

Kirkonkylässä asuvilla Laura ja Jarmo Syrjälällä on jo liput kaksille kesäfestareille. Tammerfestiin he menevät 11- ja 14-vuotiaiden lastensa kanssa, Turun Down By The Laituriin kaksin. Perhe aikoo myös pyöräillä saaristossa.

– Vihdin kesäteatteri on mahtava aloitus kulttuurikesälle! On hienoa päästä uppoutumaan toiseen todellisuuteen. Käymme täällä joka kesä; teatteri on lempparimme, Laura Syrjälä kertoi.

– Miten ihanaa päästä teatteriin puolentoista vuoden jälkeen! Käymme Vihdin kesäteatterissa joka kesä, jopa kaksi kertaa. Aatamin puvussa ja vähän Eevankin on hulvatonta, kevyttä ja ihanaa komediaa musiikilla maustettuna, sanoivat nurmijärveläinen Paula Mandelin ja mäntsäläläinen Irma Hyvönen väliajalla.

He toivoivat teatterin ja kulttuuritapahtumien laajaa avaamista rajoitusten jälkeen.

– Turhan kauan on kulttuuriala ollut suljettuna. Piti tulla ihan sen takia, että nyt pääsee. Ja onhan ensi-ilta aina omaa luokkaansa, muistutti helsinkiläinen Arno Seppänen.

– Tykkäsin! Näyttelijät huippuluokkaa ja kappale hyvä. Todella positiivinen yllätys. Tämä on luksusta ja tätä on kaivattu, totesi näytöksen jälkeen kirkonkyläläinen Kaarlo Koimäki, joka on vuosien varrella käynyt paljon kesä- ja muissakin teattereissa.

Vihdin kesäteatteri on toiminut 50 vuotta: vuonna 1971 alettiin harjoitella Pitkäjärveläiset-näytelmää, jota esitettiin kesä 1972 Kourlan myllyllä Olkkalassa. Siitä lähtien Vihdissä on tehty kesäteatteria joka vuosi – poikkeuksena viime kesä 2020, jolloin kesäteatteri peruttiin koronapandemian takia.

Ensi-illan aluksi Vihdin Teatterin puheenjohtaja Kari Sohlberg kertoi kesäteatterin taipaleesta ja esitteli sen ison joukon teatterilaisia, joka ei näy näyttämöllä.

Teatterilaiset pitivät karonkan kesäteatterilla ensi-illan jälkeen. Perinteisen kuohujuoman lisäksi teatterin ystävä Hans Brummer lahjoitti kesäteatterille juhlavuoden kunniaksi vihtiläisen Helena Paakkalan keramiikasta tekemän 50-kilometripylvään.