Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti: Puolueiden väliset luottamuspaikkaneuvottelut alkoivat

Puolueiden väliset neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta käynnistyivät kuntavaalien jälkeen Vihdissä. Kaikkien valtuustopuolueiden edustajat olivat koolla ensi kertaa sunnuntaina. Neuvotteluja vetää Markku Pietilä, Kokoomuksen ja Rkp:n uuden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

– Käytimme aika paljon aikaa näkemyksiin uudessa tilanteessa vaalien jälkeen: mitkä ovat tavoitteet eri ryhmillä. Roolini suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajana on selvittää onko niin konkreettista yhteistä näkemystä, että päästään eteenpäin. Tässä pohdiskelussa nyt olen, ja varmasti joudun kyselemään ryhmistä lisää.

Pietilä kertoi tiistaina, että hänen tavoitteenaan on vielä ennen juhannusta muodostaa kysymyspatteristo uuden valtuuston ryhmille.

– Sen perusteella keskustelua jatketaan. Ovatko kaikki mukana vai miten mennään. Mitään ei ole päätetty, ei edes etenemistapaa. En osaa asettaa aikataulutavoitettakaan.

Pietilän mukaan tilanne on kaikille selvä, sillä vaalitulos oli nyt selkeämpi kuin edellisissä kuntavaaleissa. Syntyykö luottamuspaikkaneuvotteluissa liittoumia?

– Lähtökohta on, että kaikki ovat samalla viivalla. Ei tällaisia keskusteluja muuten kannattaisi käydäkään. Eittämättä on selvää, että erilaisia näkemyksiä on.