Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pyöräilyreiteille on tulossa opastus, kunta sai hankerahoituksen

Vihdin kunta on saanut hankerahoituksen, jonka turvin toteutetaan opastein varustetut pyöräilyreitit Nummelaan ja kirkonkylälle. Opasteissa kerrotaan reitin lähellä olevista nähtävyyksistä ja toiminnallisissa pisteissä neuvotaan jumppaliikkeitä.

– Nyt saatu rahoitus mahdollistaa pyöräilyreittien kokeilun matalalla kynnyksellä. Mikäli tulokset ovat hyviä, voimme hyödyntää mallia myös jatkossa ja tehdä reittejä lisää eri puolille Vihtiä, kertoo liikuntapäällikkö Sari Sarpaneva kunnan tiedotteessa.

Nummelan reitin kokonaispituus on alustavan suunnitelman mukaan 11 kilometriä ja kirkonkylän reitin 9 kilometriä. Polkupyörän lisäksi reitteihin voi tutustua mainiosti myös kävellen. Reittikartat ja opasteet valmistuvat syyskuun aikana.

Suunniteltujen reittien ja opasteiden avulla kannustetaan asukkaita ja matkailijoita tutustumaan lähiympäristöön sekä liikkumaan kestävästi pyöräillen tai kävellen. Kokeilun paikka, Traficom ja Väylävirasto valitsivat rahoitettavaksi neljä kävelyä ja pyöräilyä edistävää kokeilua. Kokeiluja toteuttavat Vihdin lisäksi Espoo, Helsinki ja Vantaa.