Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on rauhallinen Vihdissä, kaksi uutta tartuntaa tällä viikolla

Karviaisen alueen koronatilanne on varsin rauhallinen.

– Vihdissä on tällä viikolla todettu kaksi tartuntaa, eli ilmaantuvuusluku on 7/100 000 asukasta / kaksi vikkoa, sanoo Karviaisen tartuntatautilääkäri Niko Partanen.

– Pietarista tulleiden tilanne heijastuu myös meillä näissä tartunnoissa. Altistuneiden määrä on ollut onneksi matala. Seuraamme Suomeen saapuvien kuntalaisten testausta ja edelleen korostan testeihin hakeutumisen tärkeyttä heidän osalta, Partanen sanoo.

Kaikkiaan varmistettuja koronatapauksia on ollut Vihdissä epidemian aikana 468 ja Karkkilassa 184.

Viimeisen kuukauden aikana valtaosa uusista tartunnoista on ollut alpha-variantteja. Toistaiseksi Karviaisen alueella ei ole todettu yhtään delta-varianttia. Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka on kuitenkin huolissaan delta-variantin osuuden kasvamisesta Uudellamaalla.

– Riski on erityisesti ulkomailta palaavien keskuudessa, Laukka sanoo ja painottaa, että kotimaahan palaavien matkailijoiden olisi syytä hakeutua koronatestiin ja huolehtia omaehtoisesta karanteenista.

Lisäksi matkailijoiden tulisi käyttää verkossa toimivaa FINENTRY-palvelua, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirustestausta.