Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimavesien laatu ennallaan – sinilevää havaittiin Ojakkalassa ja Enärannalla

Vesien tutkimustulokset pääosin hyviä, mutta uimarantoja vaivaa ilkivalta – ”Ikävää, kun määrärahat menevät ilkivallan jälkien korjaamiseen.”

Vihdin uimavesistä ollaan otettu näytteitä viime viikkoina, ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Näytteitä otetaan vielä loppukesällä viikoilla 29 ja 33.

Moksjärven, Haimoon, Myllylammen ja Kirkonkylän sekä Hiidenrannan, Varikkaan ja Otalammen mittaustulokset ovat reilusti alle viitearvojen, Vihdin uimarannoista vastaava puutarhuri Tea Karjalainen kertoo. Enäjärven ja Ojakkalan näytteistä on havaittu hiukan suolistoperäistä bakteeria, mutta kaikkien rantojen tulokset ovat määrätyissä viitearvoissaan.

– Enäjärvi menee varmuuden vuoksi uusintatarkistukseen, Karjalainen sanoo.

Suolistoperäisten bakteerien määrä voi lisääntyä muun muassa veteen virtsaamisen johdosta, Karjalainen selittää.

Sinilevätilanne on vielä melko rauhallinen.

– Tutkimuksissa havaittiin sinilevää Ojakkalan ja Enäjärven uimarannalla, Karjalainen kertoo.

Standardit täyttävät pelastusrenkaat maksavat noin sata euroa kappaleelta.

Tähän aikaan kesästä sinilevää alkaa näkyä rehevissä ja lämpimissä vesissä, Karjalainen kertoo sinilevän syistä.

Mitä muuta uimarannoille kuuluu?

Uimarantoihin on kohdistunut viime aikoina paljon ilkivaltaa, ja pelastusrenkaita sekä niiden heittokapuloita on rikottu ja varastettu, Karjalainen kertoo. Eniten tuhoa ollaan aiheutettu Vihdin kirkonkylän uimarannalla ja Otalammen uimarannalla. Muissa kohteissa on ollut pieniä häiriöitä, lähinnä veteen heitettyjä roska-astioita ja penkkejä, Karjalainen toteaa.

– Ikävää, kun määrärahat menevät ilkivallan jälkien korjaamiseen. Standardit täyttävät pelastusrenkaat maksavat noin sata euroa kappaleelta.

Vihtiläisiltä on tullut toivomuksia koirien uimarannasta, Karjalainen sanoo ja lisää, että koirat tarvitsevat ihmisten tavoin sinilevättömän uimarannan.