Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muotojen tutkielma ja upeita värejä Minkart-ikkunagalleriassa – Heinäkuun taiteilija on galleristi itse

Minkart-ikkunagallerian heinäkuun taiteilija on itse galleristi Minna-Karoliina Heino. Hän on tuonut galleriaan upeita värejä ja kuvioita.

Näyttely on saanut alkunsa kirjaprojektista.

– Sain apurahan kirjaan, josta tuli aforistinen Umpu. Kirjan saa itselleen tarinaa vastaan, ja tarinoita onkin tullu kivasti.

Heino kuvitti kirjan vesiväreillä ja marmorointiväreillä. Kirja painettiin Karkkilan painopalvelussa, jossa työntekijät ihastuivat kuviin ja kannustivat Heinoa pitämään niistä näyttelyn.

– Tein vielä lisäksi uusia kuvia ja ne painettiin canvaseille.

Heino sanoo, että näyttely on muotojen tutkielma. Hän haastaa katsojat pysähtymään ja tutkimaan töitä rauhassa.

Ei ole väärää tapaa katsoa taidetta.

Minna-Karoliina Heino

– Töiden muodot muodostavat yhdessä ja erikseen kuvioita ja tarinoita, Heino sanoo ja neuvoo katsomaan muotoja läheltä pieni pala kerrallaan ja toisaalta ottamaan askelia taaksepäin ja katsomaan kokonaisuutta.

– Voi myös kallistaa päätä, jolloin työ näyttää erilaiselta. Työt ovat abstrakteja, mutta niistä löytää muotoja, kun rohkenee etsiä.

Yksi näyttelyn töistä on nimeltään Elefanttiruusu. Heino kertoo näkevänsä siinä ensin kukan nupun, umpun. Ja kun taulun kääntää toisinpäin siinä on elefantti.

– Ei ole väärää tapaa katsoa taidetta, hän huomauttaa, mutta naurahtaa, että toki maisemamaalaus toimii melko huonosti ylösalaisin.

Minna-Karoliina Heino sanookin haluavansa ihmisten löytävän taiteesta merkitystä heidän itsensä kautta. Vuosia taiteen opetustyötä tehnyt Heino haluaa saada erityisesti lapset ja nuoret kokemaan ja löytämään

– Kokemus lähtee itsestä, sen ei tarvitse koskettaa, mutta kokemusta ei kannata jättää kokematta, taiteilija muotoilee.

Hän toivoo saavansa töistään palautetta.

– Huono kehittää ja hyvä ilostuttaa. Toivoisin, että jos minulle annetaan negatiivista palautetta, myös perusteltaisiin, miten koki sen huonoksi.

Taiteilija saa Heinon mukaa perin harvoin palautetta. Nyt sitä voi antaa hänelle sähköpostilla osoitteeseen minna-karoliina@minkart.fi.

Minkart-ikkunagallerian on Vihdin kirkonkylällä Aurinko Kustannuksen toimistotilojen ikkunassa, Niuhalanraitin ja Riihitien kulmauksessa. Minna-Karoliina Heinon työt ovat esillä heinäkuun ajan.