Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näitä kirjoja vihtiläiset lukevat – Katso lista kirjastojen lainatuimmista kirjoista

Vihdin pääkirjaston valaisinremontti on valmistunut ja kirjasto on auennut 21.8 alkaen kesäaukioloajoin. Luoteis-Uusimaa selvitti kirjaston aukeamisen kunniaksi, mitä kirjoja vihtiläiset lukevat nyt.

Vihdin kirjastojen aikuisten osaston lainatuin kirja on Enni Mustosen Näkijä, joka kuuluu 1950-luvulle sijoittuvaan yhdeksänosaiseen sarjaan. Suosio Vihdissä ei poikkea kirjasarjan valtakunnallisesta menestyksestä, sillä sarjan edellinen kirja oli viime vuonna Suomen myydyin.

Toiseksi lainatuin aikuisten kirja on Finlandia-palkittu romaani Margarita, jonka on kirjoittanut Anni Kytömäki. Kolmanneksi suosituin aikuisten kirja on Tommi Kinnusen kirjoittama Ei kertonut katuvansa, joka kertoo Lapin sodan jälkeisestä ajasta.

Vihtiläisten suosiossa on myös Lucinda Rileyn kirjasarja Seitsemän sisarta, josta lainatuimmat teokset ovat nyt Myrskyn Sisar ja Maian tarina.

Suosituimpien aikuisten kirjojen joukossa ovat Salla Leponiemen Niin kauan kuin tunnen eläväni ja Marian Keyesin Aikuset ihmiset. Myös Seppo Jokisen Siipirikkoisia on lainattu ja varattu ahkerasti.

Vihdin pääkirjaston kirjastovirkailija Tuija Raitanen kertoo, että dekkareita luetaan nyt paljon, mutta niitä ei varata kovin paljoa etukäteen.

– Ihmiset ovat hyödyntäneet paljon kirjaston omatoimiaikaa ja kirjoja on lainattu yllättävän paljon, Raitanen kertoo.

Lastenosaston lainatuin kirja on Erin Hunterin Villiin luontoon, joka on fantasiamaailmaan sijoittuvan Soturikissat-sarjan ensimmäinen kirja. Lasten lainatuimpien kirjojen yhdeksän seuraavaa kirjaa on osat Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirjoista, mikä kertoo sarjan sammumattomasta suosiosta. Lisäksi lapset ovat lainanneet paljon jalkapallomaailmaan sijoittuvaa Mika Wickströmin Totti kisahuumassa -kirjaa.

Tatu ja Patu, syömään -käsikirjaa on varattu viime aikoina paljon, Raitanen kertoo.

Lainatuimpien lastenkirjojen listalla on myös Timo Parvelan suositun kirjasarjan osa Ella ja kaverit matkalla jamboreelle.

Koko lista on nähtävillä Luoteis-Uusimaan verkkosivuilla.

Vihdin pääkirjasto on kesällä auki ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-16. Itsepalveluaika on klo 9-11.