Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Etelä-Nummelan koulukeskuksen ja liikuntapuiston alueella tehdään parhaillaan pintamaan poistoja ja stabilointitöitä – Koulukeskuksen koepaalutus tehdään heinäkuun aikana

Etelä-Nummela: Koulu- ja päiväkotikeskuksen koepaalutus tehdään heinäkuun aikana. Työmaalla pintamaan poistoja. Kaivuumassoista painopenkereet uudelle pysäköintialueelle.

Etelä-Nummelan liikuntapuiston rakentaminen aloitettiin palloiluhallista, joka valmistui vuoden 2020 alussa. Nyt alueen esirakentaminen jatkuu hiekkapintaisen pelikentän ja Etelä-Nummelan koulukeskuksen osalta. Puistosuunnitelman mukaisesti alueelle rakennetaan tulevaisuudessa myös toinen pysäköintialue nykyisen lisäksi. Hiekkapintaisesta pelikentästä on tällä hetkellä esirakennettu noin 1/3.

Alueen maapohja on painumisherkkää, jonka vuoksi muun muassa Etelä-Nummelan koulukeskuksen piha-alueet vahvistetaan pilaristabiloinnilla. Koulun maarakentamistöistä syntyy puhtaita kaivuumassoja noin 32 000 kuutiometriä. Puhtaat kaivuumassat hyödynnetään Etelä-Nummelan liikuntapuiston esirakentamisessa siten, että alueelle tehdään tulevan pysäköintialueen ja hiekkapintaisen pelikentän 2/3 osalle esikuormituspenger, jonka ansiosta maapohjan painumat saadaan toteutetuksi ennen varsinaista rakentamista.

– Työmaalla tehdään parhaillaan pintamaan poistoja ja niitä viedään painopenkereeksi liikuntapuistoon aikanaan tulevalle pysäköintialueelle. Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotihankkeen työmaalla on myös stabilointityöt käynnissä. Koepaalutus tehdään heinäkuun aikana, kertoo tilapäällikkö Anna-Maria Kivikangas Vihdin kunnasta.

– Etelä-Nummelan koulun ja päiväkotikeskuksen rakentaminen kestää vuoden 2023 loppuun asti. Liikuntapuiston rakentamisen aikataulua ei ole vielä tarkkaan määritelty. Painopenkereet ovat paikoillaan vähintään kaksi vuotta, jotta maaperä ehtii painumaan, Kivikangas jatkaa.

Pajuniityn puistoalueella liikkuvat ovat huomioineet, että Naaranpajuntien yli Pajuniityntieltä kulkee uusi sähköjohto työmaalle. Sähköpylväät on pystytetty Pajuniityntien kevyenliikenteenväylän viereen painavilla betonirenkailla. Kyseessä on tilapäinen sähkölinja työmaalle.

Vihdin kunnan Kaavoitus- ja tekninen lautakunta hyväksyi Etelä-Nummelan liikuntapuiston puistosuunnitelman 15.6.2021. Alueella on lainvoimainen asemakaava, jonka mukaan alueelle tulee järjestää riittävä määrä pysäköintiä. Puistosuunnitelma ei ole vielä lainvoimainen. Työt aloitettiin tästä huolimatta. Asiassa on jätetty ympäristönsuojeluviranomaiselle hyödyntämisilmoitus ja asiassa on saatu myönteinen lausunto 2.7.2021 esirakentamisen toteuttamiselle.

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotihankkeen työmaalla on stabilointityöt käynnissä.

Tilapäällikkö Anna-Maria Kivikangas