Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksinäisyyttä kokeville vihtiläisille oma whatsapp -ryhmä: "Ryhmän suosio yllätti meidät täysin"

Yksinäisyys: Kaksi vapaaehtoista perusti ryhmän yksinäisille: "Ryhmän suosio yllätti meidät aivan täysin."

Itsensä yksinäisiksi kokeville vihtiläisille on perustettu oma whatsapp -ryhmä. Idean äiti on nummelalainen Tiina Oikkonen (32). Hän otti yhteyttä toiseen nummelalaiseen, Laura Tonteriin (31) ja ehdotti ryhmän perustamista. Ajatus ryhmän tarpeellisuudesta nousi esiin omien kokemusten kautta.

– Olen muuttanut Lappeenrannasta Nummelaan 3,5 vuotta sitten. Vanhat ystävät ja tutut jäivät entiselle kotipaikkakunnalle eikä uusia ystäviä ole oikein löytynyt. Ryhmä perustettiin, jotta ystäviä ja asiointiapua löytyisi matalalla kynnyksellä, Tiina Oikkonen kertoo.

Oikkonen toteaa, että Nummelassa on välillä vaikea hoitaa asioita ilman autoa. Ryhmän kautta asiointiapua tarvitsevilla on hyvä mahdollisuus kysellä autokyytiä.

Ryhmän perustajat kertovat, että ryhmään on liittynyt hyvin erilaisia ihmisiä. Tällä hetkellä ryhmässä on nelisenkymmentä jäsentä. Ryhmän vanhin on 65-vuotias ja nuorin 22-vuotias. Ryhmässä on lapsellisia, lapsettomia, eronneita, parisuhteessa olevia ja yksineläjiä. Ryhmään tulee koko ajan uusia jäseniä. Ryhmä perustettiin 2.7.

Oikkonen ja Tonteri tekivät ryhmän perustamisen tarpeellisuudesta kyselyn Facebookin Vihtiläiset -ryhmässä. Aloitus sai saman päivän aikana yli 300 tykkäystä. Kommentteja tuli saman päivän aikana noin 100.

– Ryhmän suosio yllätti meidät aivan täysin. Huomasimme kuinka paljon yksinäisiä ihmisiä on. Hyvin erilaiset ihmiset kokevat yksinäisyyttä. Moni kokee yksinäisyyttä parisuhteessakin. Muutto paikkakunnalta toiselle voi aiheuttaa yksinäisyyttä ja äidit saattavat tuntea itsensä yksinäiseksi lapsen kanssa kotona ollessaan, Tonteri sanoo.

Hyvin erilaiset ihmiset kokevat yksinäisyyttä.

Whatsapp -ryhmän perustaja Laura Tonteri

Yksinäisyyttä kokeva ihminen tuntee herkästi huonommuutta ja häpeää. Oikkonen ja Tonteri muistuttavat ettei huonommuuden tunteeseen ole syytä:

– Haluamme tuoda yksinäisyyden esille. Yksinäisyydestä täytyy puhua. On hyvä muistaa, että yksin olemisella ja yksinäisyydellä on selvä ero. Korona on lisännyt yksinäisyyttä. Myös omalla kohdallani. Olen kokenut yksinäisyyttä lapsen saamisen jälkeen, kun mies on päivät töissä. Yksinäisyys lisääntyi, kun kaikki perhekerhot loppuivat koronan vuoksi. Tilanne vaikuttaa myös lapseen, kun hän ei näe muita samanikäisiä lapsia, kertoo 1-vuotiaan lapsen äiti Laura Tonteri.

Uudessa whatsapp -ryhmässä on Oikkosen ja Tonterin mukaan hyvä henki. Yhteisöllisessä ryhmässä on kaikkien turvallista olla.

– Itselläni on turvallinen olo, kun on olemassa paikka, josta voi kysyä kyytiapua. Hyvä olo on siitä, että muut ovat ryhmän kautta löytäneet apua. Itse olen löytänyt ryhmän kautta ihmisen, jonka olen jo tavannutkin, Tiina Oikkonen iloitsee.

Laura Tonteri kehottaa ryhmästä kiinnostuneita ottamaan häneen ryhmän ylläpitäjänä rohkeasti yhteyttä. Lauran saa kiinni joko Facebookin kautta tai laittamalla sähköpostia jadete89@gmail.com.