Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta -sarja: Uintivalmentaja Esa Sievinen pyrkii kehittämään itseään ihmisenä – ”Vaimoltani opin elämään hetkessä”

En olisi ikinä uskonut... että tapaisin keski-iällä vaimoni Jutan, joka on antanut minulle rakkautta, jota en olisi ikinä uskonut enää saavani. Aiemmin en koskaan elänyt tätä päivää, mutta opin häneltä elämään tässä hetkessä, en vain menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Sain myös keski-iällä kaksi poikaa Tinon ja Ronin, jotka ovat olleet minulle suuri lahja ja tuoneet elämääni sellaista sisältöä, jota en olisi ikinä uskonut! Olen kyllä aina tiennyt sen, että onnellinen on se, joka voi tehdä toiset onnelliseksi, mutta olen saanut siihenkin vahvistuksen!

Olen virkeimmilläni... silloin kun näen, että ihmiset ympärilläni hymyilevät ja ovat iloisia ja positiivisia, joka on tarttuvaa. Pyrin aina myönteiseen energiaan, koska tiedän, että se pitää ihmisen virkeänä.

Olen loistava... en osaa sanoa missä olen loistava, mutta valmennukseni vahvoja puolia oli varmasti ihmistuntemus, rakkaus, toisen huomioiminen, kokonaisuuden näkeminen, positiivisuus ja uskominen suuriinkin saavutuksiin.

Suurin asia, jonka olen oppinut elämäni aikana... on se, että olen oppinut vapautumaan hyvin pitkälle henkilökohtaisista ja itsekkäistäkin vaikuttimista. Olen oppinut vapautumaan levottomuudesta ja pelosta, ja ymmärtänyt, että jos pelko ei kahlitse, ei tarvitse miekkaa. Olen oppinut sen, että ihmisen elämä koostuu pienistä sirpaleista ja pitää oppia nauttimaan niistä, koska se on onnellisen ihmisen elämää. (Nauti kahvihetkestä ja kaikesta!) Meistä itsestämmehän on kiinni, miten haluamme elämämme nähdä. Kokemuksen kautta kyllä alkaa ymmärtää sen, että on ainoastaan itsensä vallassa, tahtooko nähdä elämän ja tulevaisuuden innostavana haasteena ja nauttia siitä!

Haluaisin matkustaa... Ei ole suuria toiveita, koska aikanaan tuli valmennuksen kautta kierreltyä tämä maapallo muutamaan kertaan.

Noloa myöntää, mutta... Ei tule nyt mieleen, mutta varmasti niitäkin on.

Haluaisin oppia... pyrin kehittämään itseäni ihmisenä, koska tiedän, että ei ole mitään muuta pimeyttä kuin tietämättömyys ja se on vaarallista kaikille. Haluaisin myös kehittää omantunnon ääntäni ja lähimmäisenrakkauttani ja ymmärtää entistä paremmin, että lähimmäisenrakkaus lähtee sydämestä, koska silloin se on aitoa ja johtaa hyviin tuloksiin. Pyrin kehittämään totuutta itsessäni, sillä silloin tiedän, että valheella ei ole minussa sijaa ja elämänlaatu paranee ja aamulla ei tarvitse herätessään muistella, että mikä rooli oli eilen päällä!

Kymmenen vuoden päästä... toivon, että saan pysyä terveenä ja nähdä lasteni kehitystä ja nauttia elämästä. Tiedän, että voidaan puhua vanhoista ihmisistä, mutta meidän pitää muistaa, että loppujen lopuksi vanhojen ihmisten elämä on yhtä nuorta, kuin nuortenkin. Jos 10 vuoden päästä terveys on hyvä, niin silloin voin sanoa, että viulunkieli vanhenee, mutta sävel ei koskaan.

Kotini paras puoli on... kotona saa sen kaikkein tärkeimmän, se on mielenrauha. Se on elämän suuri asia. Koti on turvapaikka, koti on myös lapsille se tärkein paikka ja synnyinkotia muistellaan läpi koko elämän. Kotikoivut ja pihasauna ei lähde muistoista koskaan pois.

Voisin syödä pelkästään... nyt ei tule mieleen yhtään sellaista, mitä voisin syödä pelkästään, paitsi tuoreet kesäiset kotimaiset herneet.

Jännitän... ennen valmentajana jännitti arvokilpailut, mutta nyt ei enää jännitä mikään, koska ei ole enää tulosvastuullista toimintaa. No elämähän jännittää aina ja niin pitää ollakin, mutta se ei saa mennä liian suureksi. Kun se pysyy kontrollissa, on se suuri voima vielä tässäkin iässä.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin... kaikille terveyttä ja positiivisuutta ja sitä, että ihmiset ymmärtäisivät, että sanonta kaveria ei jätetä pätee myös rauhan aikana. Rakastakaa veljiänne ja sisarianne ja kaikkia maailman lapsia ja kaikkia ihmisiä. Rakkaus on suuri lahja, jonka voimme antaa ja saada.

Vihdissä rakastan... kaikkia tuntemiani ihmisiä, Hiidenvettä ja Nummelanharjua ja kotiani.

Tunnen vastustamatonta halua... omalta osaltani pyrittävä parantamaan maailmaa, siltä pieneltä osalta mihin ehkä pystyn. Yritettävä tuoda esille rakkauden sanomaa, veljeyttä ja oikeudenmukaisuutta. Mitä teetkin, se sinänsä riittää, koska sillä kaikella on merkityksensä. Jos voin estää yhtäkin sydäntä särkymästä tai auttaa yhdenkin taintuneen punarinnan pesäänsä, en ole elänyt turhaan. Näin ajattelen ja näin myös pyrin toimimaan.

Inhoan luonteessani sitä, että... niitä nyt varmaan on enemmänkin kuin yksi piirre.

Hyvä ystävä on... jos sinulla on yksi hyvä luotettava ystävä olet onnekas, jos kaksi, on se jo lottovoitto. Ystävät ovat tärkeitä elämässä. Ystävälleen antaa parastaan itsestään, ystävä on henkireikä elämään, hyvä ystävä on ystävä niin voiton, kuin myös tappion hetkellä.

Minut saa liikuttumaan... moni asia, mutta eritoten nälkää näkevät Afrikan lapset.

Ihailen... kaikkia niitä ihmisiä, jotka taistelevat oikeuden, tasa-arvon ja inhimillisen elämän puolesta. Jokainen ihminen on laulun arvoinen!

Jokaisen kannattaisi joskus lukea... Ernest Hemingwayn Vanhus ja Meri

Jatka lausetta -juttusarjassa tutut vihtiläiset paljastavat itsestään uusia asioita.

Kuka?

Esa Sievinen

Kolmannen polven vihtiläinen

Ammatti: Valmentaja

Koulutus: A-valmentaja tutkinto

Perhe: Vaimo Jutta, pojat Tino 21 v ja Roni 17 v

Harrastukset: Pöytälaatikkorunot, kävely luonnossa, elämää opiskellen