Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Yksinäisyys on vakava ongelma

Yksinäisille vihtiläisille perustettiin whatsapp -ryhmä 2.7. Ryhmän tarpeellisuudesta tehtiin kysely Facebookin Vihtiläiset -ryhmässä. Julkaisu sai saman päivän aikana yli 300 tykkäystä. Kommentteja tuli noin 100. Nyt julkaisulla on noin 430 tykkäystä. Kommentteja on yli 140. Tällä hetkellä ryhmässä on 42 jäsentä. Tarkoitus on, että yksinäiset löytävät ryhmästä ystäviä ja autottomat saavat asiointiapua. Ryhmän suuri suosio yllätti perustajat. He huomasivat kuinka paljon yksinäisiä on. Facebookin Lohjalaiset -ryhmässä otettiin vihtiläisistä mallia ja perustettiin niin ikään whatsapp -ryhmä yksinäisille.

Koronarajoitteet ovat lisänneet yksinäisyyttä. Ikäihmiset ovat kokeneet rajuakin yksinäisyyden tunnetta, kun rajoitteet ovat olleet tiukimmat ikääntyneillä. Yksinäisyyttä ovat kokeneet myös etäopiskelijat. Toisen asteen opiskelijoihin korona on upottanut hampaat syvälle. Elämänvaiheessa, jolloin normaalisti vietetään aikaa kaveripiirissä, jouduttiin kotiin puurtamaan yksin tietokoneen ääreen. Yksinäisyys panee kärsimään ja jopa tappaa.

On arvioitu, että joka kymmenes suomalainen kokee pitkäaikaista yksinäisyyttä. Miten voisimme tunnistaa yksinäisyyttä paremmin lähipiirissämme ja olla parempia lähimmäisiä? Voisimmeko kysyä useammin miten voit? Yrittänyttä ei laiteta.

Toimittaja