Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pellolla seisova lentokone kerää katseita Vanjärvellä

Viime aikoina Vanjärven Ojamäentiellä kulkeneet ovat saattaneet ihmetellä pellolla seisovaa lentokonetta. Metsäkyläläinen Hannu Häkkinen ilmoittautuu sen omistajaksi. Häkkinen kertoo säilyttävänsä lentokonetta yleensä Forssan lentokentällä mutta toi sen kentän asfalttitöiden ajaksi kotinsa lähettyville joksikin aikaa.

– Lähdin katsomaan, minne voisin pysäköidä lentokoneen, ja sain pellon omistajalta luvan parkkeerata tähän. Pellon omistaja leikkasi puolen kilometrin mittaisen kiitoradan pellolle.

Pari vuotta sitten Häkkinen esitteli samalla pellolla konetta Vanjärven koulun oppilaille. Hän haluaisi näyttää lentokonettaan myös kirkonkylän koulun oppilaille, mutta seudulta ei ole vielä löytynyt sopivaa pellonomistajaa.

– Ihmisistä peltolentäminen tuntuu erikoiselta, eikä moni usko, että pellolta voi turvallisesti nousta ja laskeutua, Häkkinen sanoo ja toteaa, että kaikki koneet eivät kuitenkaan sovellu peltolentämiseen esimerkiksi liian pienien pyörien takia.

Peltolentäminen eroaa jonkin verran asfaltilta lentämisestä, Häkkinen selittää.

– Pellolta noustessa tarvitsee pidemmän kiitoradan, koska heinänsänki jarruttaa vauhtia. Laskeutuminen taas on samasta syystä helpompaa. Lentokone nousee hyvällä asfaltilla jo 100 metrin kiihdytyksestä, mutta pellolla puolen kilometrin kiitorata on hyödyllinen.

Pellon omistaja leikkasi puolen kilometrin mittaisen kiitoradan pellolle.

Hannu Häkkinen

Häkkisen ilmailuharrastus lähti käyntiin jo noin 50 vuotta sitten, kun hän maksoi isovanhempiensa avustuksella lentokoulun ja lentolupakirjan. Harrastuksen alkuvaihe vierähti Yhdysvalloissa.

– Siihen aikaan lentäminen oli Suomessa kallista, mutta vuosien varrella se on halventunut ja helpottunut esimerkiksi EU-jäsenyyden ansiosta, Häkkinen selittää.

Häkkinen kiistää monen ihmisen luulot siitä, että lentoharrastus vaatisi älyttömiä rikkauksia. 100 Hevosvoimaisen moottorin sisältävä lentokone maksoi 11 000 euroa. Kiinteät kulut ovat 4000 euroa vuodessa ja polttoainekustannukset ovat noin 40 euroa tunnilta, Häkkinen sanoo.

– Se on valintakysymys, että ostaako kymmenellä tuhannella eurolla auton, lentokoneen vai hevosen.