Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talkooporukka huhkii Wuosisatamarkkinoiden eteen: tapahtumapäivä on Vihdin kirkonkylässä lauantaina 21. elokuuta

Vihdin kirkonkylän raitti puetaan jälleen elokuussa vanhan ajan kuoseihin, kun perinteiset Vihdin Wuosisatamarkkinat ponkaistaan pystyyn elokuun 21. päivä jo 14. kerran. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2007, kun 500-vuotiaan Vihdin kunniaksi pohdittiin vanhaa aikaa henkivää tapahtumaa.

SuurVihdin Kilta ry järjestää tapahtuman totutusti yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa.

Viime vuoden tauon jälkeen tapahtuma on organisoija Kai Viherkannon mukaan ”vähintäänkin entisensä”.

– Paikalle näyttäisi olevan tulossa saman verran myyjiä ja esittelijöitä kuin vuonna 2019, sellaiset vajaa 230 kauppiasta, Viherkanto selvittää.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Silloin myyjiä osallistui vajaa kolmekymmentä.

Wuosisatamarkkinat ovat tuosta ajasta kasvaneet tapahtumaksi, jonne tullaan sekä myymään että asioimaan Viherkannon mukaan noin 200 kilometrin säteellä Vihdistä.

– Tapahtuman lähtökohta on pysynyt samana vuodesta toiseen, myynnissä on vanhan aikakauden työmenetelmillä tehtyjä tavaroita ja tuotteita.

Viherkanto kertoo myös uusien tuotteiden myynnin olevan sallittua markkinoilla.

– Tuoreemmalle tavaramyynnille on oma alueensa. Lähtökohtaisesti kaikki myymään markkinoille haluavat voivat ostaa myyntipaikan.

Yhdistyksille ja järjestöille on varattu Vihdin kirkonkylän koulu- sekä kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus Vihkon parkkialue.

– Samalla alueella myös muut paikalliset tahot esittelevät omaa toimintaansa. Kylän raitti on pyhitetty kokonaan vanhan ajan tuotteiden myynnille.

– Museo on järjestänyt useana vuonna lapsiperheille suunnattua ohjelmaa ja tekemistä. Tarkempi sisältö selviää lähempänä tapahtumapäivää.

Torialueella vanhan kirjaston edessä on ruoka- ja kahvilatuotteiden myyntiä. Tapahtuma sulkee Niuhalanraitin liikenteeltä lauantaina aamukuudesta iltakuuteen.

– Paikalla on tuttuun tapaan liikenteenohjausryhmä, ja tarkat pysäköintialueet selviävät myöhemmin.

Markkinavieraille on suunnitteilla jälleen ilmaiset linja-autovuorot.

– Bussikyytejä on tarjolla Nummelasta, Ojakkalasta, Hankotien varrelta ja Siippoon Nesteeltä sekä näiden varrella olevilta pysäkeiltä.

– Vuoroja kulkee päivän aikana neljä kertaa suuntaansa.

Viherkanto kertoo, että kävijämäärän huippu on vuosien aikana ollut 16 000 markkinavieraan tienoilla.

– Tänäkin vuonna saatamme yltää 14 000–15 000 kävijään. Järjestelyt ovat joka kerta toimineet hyvin, talkooporukassa on kymmenkunta aktiivista tekijää ja tapahtumapäivänä sellaiset 30.

Viherkanto arvioi tapahtuman nielevän 600–700 talkootyötuntia.

Wuosisatamarkkinat toteutetaan kokonaan talkootyönä. Kunta tukee tapahtumaa taloudellisesti.

Vihdin Wuosisatamarkkinat kirkonkylässä 21.8. kello 10–16.30. Tapahtumalla on ”koronavaraus”.