Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdissä kesäkuussa 1459 työtöntä työnhakijaa

Vihdissä työttömyysaste kesäkuussa oli 10,1 prosenttia ja työttömiä vihtiläisiä 1 459. Tämä on selvästi vähemmän kuin vuosi sitten, jolloin työttömänä oli 1882 vihtiläistä. Luku on kuitenkin synkempi kuin kuukautta aiemmin, sillä toukokuussa työttömiä oli Vihdissä 1382.

Nyt kesäkuussa työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 195.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kuntien alueella oli kesäkuun lopussa yhteensä 112 947 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli yli 96 000 ja lomautettuja päälle 16 000. Lomautettujen määrä laski merkittävästi verrattuna tilanteeseen viime vuoden kesäkuussa. Myös työttömien kokonaismäärä laski lähes 20 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla työttömien määrän lasku oli kuitenkin koko maan hitainta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Uudellamaalla oli kesäkuun lopussa 12,8 prosenttia, mikä on 3,4 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä väheni kesäkuussa vuotta aiempaan verrattuna kaikissa Uudenmaan kunnissa Lapinjärveä lukuun ottamatta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa korkeinta Vantaalla (14,8 prosenttia), Loviisassa (14,4 prosenttia) ja Myrskylässä (14,2 prosenttia). Alhaisinta osuus oli Siuntiossa (7,3 prosenttia), Mäntsälässä ja Pornaisissa (molemmissa 8,1 prosenttia).

Vihdin lähialueista Espoossa ja Karkkilassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,7 prosenttia, Kirkkonummella 9,5 prosenttia, Lohjalla 10,5 prosenttia ja Nurmijärvellä 9,7 prosenttia.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja Uudellamaalla oli ammattinimikkeistä tarjolla myyjille, rahdinkäsittelijöille ja varastotyöntekijöille sekä lähihoitajille.

Vihdissä avoimia työpaikkoja oli nyt kesäkuussa 195, kun vielä toukokuussa työpaikkoja oli tarjolla 282. Sen sijaan vuotta aiemmin kesäkuussa avoimia työpaikkoja oli vain 113.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.