Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

12–15-vuotiaiden rokotukset tuskin alkavat Vihdissä vielä ensi viikolla – opettajien rokotus etenee

Koronarokotteet: Karviaisessa pohditaan hybridimallia koulun ja rokotepisteiden kesken.

12–15-vuotiaiden koronarokottaminen ei ala vielä ensi viikolla Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa. Maan hallitus päätti torstaina, että koronarokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Peruskuntayhtymä Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka kertoo, että rokotusten laajentamista nuorempaan ikäryhmään osattiin odottaa, ja valmistelut ovat alkaneet.

Käytännön asioissa riittää kuitenkin organisoimista, eikä rokottamista todennäköisesti pystytä Karviaisen alueella aloittamaan vielä ensi viikolla.

– Nyt suunnittelemme miten lasten ja nuorten rokotukset toteutetaan käytännössä. Mahdollisesti hyödynnämme jonkinlaista hybribimuotoa, eli koulun ja rokotepisteiden yhteistyötä. Suunnitelma tehdään rokotusryhmän ja kouluterveydenhoitajien kanssa yhteistyössä, Laukka kertoo.

Organisoimista riittää myös lupalapuissa. Alaikäisten tulee viedä kotoaan lappu vanhemman allekirjoitettavaksi.

Rokotteita on Laukan mukaan tarpeeksi ja rokoteaikoja on mahdollista avata lisää. Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta.

Karviaisen alueen opettajien aikaistetusta tehosterokotusmahdollisuudesta päätettiin viime torstaina. Opettajat saavat toisen rokoteannoksen tiistaina 10.8. walk in -periaatteella.

– Teemme kaikkemme, että saamme lähikoulun pyörimään. Vastavuoroisesti toivomme kuntalaisilta aktiivista rokotteisiin hakeutumista ja myönteistä rokoteasennetta. Muistutan myös, että yksi rokote ei riitä suojamaan deltavariantilta, Laukka sanoo.

Laukan perheelle koronarokotusten laajentuminen nuorempiin ikäryhmiin oli iloinen uutinen.

– Nuorin tyttäreni odottaa innolla, että saa rokotteen.