Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ParkkiPate valvoo nyt kolmessa kunnan kiinteistössä Nummelassa – "Muut toimet eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen"

Vihdin kunta on tehnyt kolme sopimusta pysäköinninvalvonnasta yksityisen, valtakunnallisen pysäköintioperaattorin ParkkiPate Oy:n kanssa.

Parkkipaten valvontakohteita ovat nyt Nummelan koulu, Kuoppanummen päiväkoti sekä Pajuniityn perhekeskus, jossa toimivat neuvola ja ympärivuorokautinen päiväkoti.

Näissä kohteissa on ollut saatavuusongelmia henkilökunnan ja asiakkaiden pysäköintipaikoista. Mahdollisesti viereisten talojen asukkaat tai vierailijat ovat käyttäneet pysäköintialueita, eikä henkilökunta ole aina päässyt omille parkkipaikoille. Lisäksi asiakkaille ei ole aina löytynyt turvallista parkkipaikkaa lapsen jättöä varten, perustelee viranhaltijapäätöksessään kiinteistöisännöitsijä Tarja Tupala Vihdin kunnasta.

Sopimukset ovat voimassa 30.6 alkaen toistaiseksi, eikä kunnalle synny niistä kustannuksia. Henkilökuntaa ja asiakkaita on tiedotettu sekä annettu pysäköintiluvat asianosaisille.

Nämä ovat ainoat kohteet, joista on tehty sopimukset ParkkiPaten kanssa, kertoo kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

– Aloite pysäköinnin valvonnan tehostamiseen näissä kohteissa tuli niin henkilökunnalta kuin vanhemmiltakin, ja tilanne on nyt parempi kuin aikaisemmin.

– Jonkin verran näyttää esiintyvän piittaamattomuutta pysäköinnin säännöistä muuallakin taajamissamme. On ikävää, että joudutaan käyttämään tällaisia keinoja, mutta muut toimet eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen.