Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ekaluokkalainen Nana aloittaa Otalammen koulussa – Kesälomalla laskettiin päiviä koulun alkamiseen

Koulut: Ekaluokkalaisesta Nanasta on kivaa, että koulu alkaa. Isoveli Nicistä saa tukea.

Nana Huppunen (7) aloittaa koulutaipaleensa 11.8. Otalammen yhtenäiskoulussa. Hän on ollut koulun yhteydessä toimivassa päiväkodissa vuoden esikoulussa ennen kouluunmenoa. Hän odottaa jo innokkaasti koulun alkamista:

– Kesälomalla on laskettu päiviä koulun alkuun. Nanasta on kivaa, että koulu alkaa. Hän toivonut jo vuoden ajan, että koulu alkaisi, kertoo Nanan äiti Päivi Vainio.

Nanan isoveli Nici Huppunen (8) menee Otalammen koulussa kakkosluokalle. Nicistä Nana saa tarvittaessa tukea koulupäivän aikana. Sisarusten kotiluokat ovat käytävällä vastakkain:

– Luokista he voivat vilkutella toisilleen koulupäivän aikana. Naulakotkin ovat lähekkäin, Päivi Vainio jatkaa.

Kesäloman aikana Nana on harjoitellut kellonajat. Ennakkoon hän arvelee pitävänsä kouluaineista ainakin äidinkielestä, sillä hän on tehnyt mielellään Nicin äidinkielen kirjan tehtäviä.

Nicillä matematiikka sujuu koulussa hyvin. Hän sai 1-luokalla jo 2-luokan matematiikankirjan. Sen sijaan kuvaamataidosta Nici ei ole kovin innostunut.

1-luokalla tärkeintä on kaveritaitojen opettelu. Silloin opitaan tekemään asioita yhdessä.

Äiti Päivi Vainio

– 1-luokalla tärkeintä on kaveritaitojen opettelu. Silloin opitaan tekemään yhdessä asioita, Kuoppanummen koulussa kouluohjaajana työskentelevä Päivi Vainio toteaa.

Koronan vuoksi kouluun pääsivät tänä vuonna ennakkoon tutustumaan vain oppilaat. Vanhemmat eivät poikkeusoloissa päässeet tutustumiskäynnille. Tärkeintä oli Nanan mukaan nähdä ennakkoon muut koulunsa aloittavat lapset. Kavereitakin joukosta löytyi.

Ruokailukäytäntö muuttuu, kun lapsi siirtyy esikoulusta kouluun. Otalammen päiväkodista käsin lapset ovat etukäteen käyneet tutustumassa ruokalaan. On iso muutos, kun ruoan saa ottaa lautaselle itse. Tarjottimen kantaminen itse pöytään asti saattaa myös jännittää.

Uusioperhe muutti Otalammelle vuosi sitten. Otalammen koulu oli lasten lähikoulu. Perhe muutti uuteen kotiin Otalammella eikä koulu ole enää lasten lähikoulu, vaan Pappilanpellon koulu Vihdin kirkonkylässä. Nana ja Nici käyvät koulua Otalammen koulussa erityisluvalla:

– Nici aloitti koulun Otalammella ja tuntui luontevalta jatkaa siellä. Lapsilla on taksikyyti kouluun ja takaisin. Maksamme kyydin itse, koska koulu ei ole lasten lähikoulu, Päivi Vainio valottaa.

Nana ja Nici ovat nauttineet lomasta Puuhaparkissa, HopLopissa ja Flamingossa. Mummolassa kyläiltiin Savossa ja Otalammen rannalla on käyty uimassa. Perheessä on 4 kuukauden ikäinen pentu Tero, joka pitää osaltaan huolen, että vauhtia perheessä riittää.