Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin valtuuston puheenjohtajalla vain yksi vaade valtuustolle: ”Valtuutettujen on käyttäydyttävä kunnioittavasti toisia kohtaan”

Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen (kesk.) vaatii valtuutetuilta kunnioittavaa käytöstä toisia luottamushenkilöitä ja myös viranhaltijoita kohtaan.

– Etenkin näinä sähköisen median aikoina se ainoa velvoite ja vaade, joka minulla on valtuustoa kohtaan valtuuston puheenjohtajana.

– Jotta hyvä henki säilyy ja kasvaa, muistetaan omalla kohdalla säilyttää kunnioittava käytös toisia kohtaan – niin fyysisissä kokouksissa, kanssakäymisessä medioiden välityksellä kuin keskustelussa tai tiukassakin väittelyssä sähköisessä maailmassa.

Tärkeintä on, että luottamus ja kunnioitus toistemme välillä säilyy kaikissa yhteyksissä, olivat ne sitten luottamushenkilöiden välisiä tai luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välisiä. Tämä koskee kaikkia ihan yhtä lailla.

– Näistä pelisäännöistä pidetään kiinni. Uskotaan, toivotaan ja luotetaan, ettei niistä tarvitse tämän jälkeen ainakaan tällä vaalikaudella enää keskustella, sanoi Viljanen valtuuston kokouksessa maanantaina.

Hän piti lyhyen kiitospuheen valtuuston puheenjohtajistoon valittujen puolesta.

Viljanen muisteli neljän vuoden takaista tilannetta valtuuston aloittaessa: tuolloinkin äänesteltiin luottamuspaikkavalinnoista ja kokous kesti historiallisen pitkään.

– Kun valtuusto aloitti työskentelynsä, näkemys kunnan kehittämisestä ja tahtotila rakentaa Vihtiä yhdessä löytyivät kuitenkin hyvin nopeasti.

– Viime kaudella Vihdin valtuustossa oli, kaikki näkemyserotkin huomioiden, mielestäni erittäin hyvä henki. Toivon todellakin, että samanlainen hyvä henki saadaan tälle vaalikaudelle ja tähän valtuustoon, Viljanen puhui.