Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ViLePan menestystarinasta tuli kirja –  Jorma Finer: "Työni rakastamassani seurassa katkesi vakavaan sairauteen. Paranin, ja halusin antaa jotakin takaisin. Kirja on myös hätähuuto lentopallon puolesta."

Vihdin Lentopallo -90 ry:n perustajajäsen, kirkonkyläläinen Jorma Finer on kirjoittanut seuransa historiikin Kymmenessä vuodessa Suomen parhaaksi.

– Yhdeksän kuukauden työ on saatu valmiiksi. Olen iloinen, jos voin kirjankin avulla ylläpitää ViLePan toimintaa ja saada siihen uutta boostia.

Finer lahjoitti sata kirjaa ViLePalle toiminnan rahoittamiseen. Muistakin myydyistä kirjoista seura saa näillä näkymin mukavan siivun.

Vihdin Lentopallo -90 perustettiin lajiseuraksi 6.10. 1989. Sitä ennen vihtiläistä lentopalloilua oli edistänyt Vihdin Pallo 1970-luvulta lähtien. Jo aiemmin oli pelattu sarjamielessä Vihdin Viestissä, Nummelan Palloseurassa ja Vihdin Iskussa.

Kaudella 1993–94 ViLePasta tuli Uudenmaan ykkönen. Suomen parhaaksi ViLepa nousi kaudella 1997–98.

Haastattelin myös Tuomas Sammelvuota.

Jorma Finer

Seuran taloudelliset resurssit eivät kuitenkaan riittäneet, ja ratkaisuna kaudella 2000–01 oli miesten saavuttaman SM-liigapaikan antaminen helsinkiläiselle Rocksille. ViLePa jäi Supersarjaan, eikä Rocks pystynyt säilyttämään liigapaikkaa.

Pelaajaluetteloiden kerääminen oli työn takana! Haastattelin pelaajia, ja eiväthän he muistaneet kuka vieressä pelasi. Oli siis aiheellista tehdä historiikki, naurahtaa Finer.

Pyrhösen Mikolta ja Stenbergin Pasilta sain vanhoja lehtileikkeitä. Lutarin arkistossa selasin lehtiä ja kuvasin otteluselostuksia ja muita ViLePa-artikkeleita. Lexa eli Rouhiaisen Leo teki mahdottoman hyviä juttuja!

Finer teetti Karkkilan Painopalvelussa kirjansa, jota voi ostaa nyt vilepalaisilta ja Aurinko Kustannuksen kirjapuodista kirkonkylästä.

Kirjassa on muun muassa ViLePan maajoukkuepelaajien Nisse Huttusen, Jani Nuolimon, Olli Aakulan, Mika Pyrhösen sekä parhaan naispelaajan Essi Helmisen esittelyt. "Lentopallomummojen" tarina kerrotaan myös.

Finer on haastatellut kirjaan myös Tuomas Sammelvuota, joka on pelannut samassa maajoukkueessa kuin ViLePan huiput. – Hän on esikuva; enpä ole aiemmin Venäjää kannustanut!

ViLePalla oli parhaimmillaan 18 joukkuetta sarjoissa. – Nyt tytöillä on neljä ja pojilla kaksi joukkuetta, ja mahdollisesti lähdemme pelaamaan naisten sarjaa, kertoo ViLePan puheenjohtajana viime vuodet toiminut Kristiina Helminen.

– Uusia harrastajia mahtuu ja uusia valmentajiakin tarvitaan. ViLePan lentopallokoulun vetäjiksi on tulossa valiojoukkoa: Lasse Aakula, Petri Munck ja Pasi Sallinen sekä pari muuta, Helminen paljastaa.

Puheenjohtajana ViLePassa yli kymmenen vuotta toiminut Jorma Finer (s. 1956) valmensi seurassa tyttöjä sairastuessaan leukemiaan vuonna 2006.

– Työ jäi kesken. Kaksi vuotta oli hoitoja, ja viiden vuoden päästä tauti oli voitettu. Olen kiitollinen saatuani uuden elämän, ja olen kiitollinen ViLePalle kaikista sen antamista hienoista kokemuksista.

– Kimmoke kirjan kirjoittamiseen syntyi seuratessani tyttärenpoikiemme lentopalloharrastusta, kertoo osa-aikaisesti rakennustöiden valvojana työskentelevä Finer.