Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan endurokisassa oli äärimmäiset olosuhteet: Sateen piiskaama savipohja ja viemärien tukkeutuminen toivat haasteita järjestäjälle, mutta kilpailijat olivat tyytyväisiä päivään

Nummelan Moottorikerho järjesti historiansa 26:nnet endurokisansa lauantaina. Kyseessä oli SM-endurosarjan osakilpailu, jossa voiton yleiskisassa vei Fantic Teamin 125-kuutioisella ajava nuori Hugo Svärd.

Paikallisesti parhaiten kisoissa sijoittui B3-luokassa ajanut Timo Kekki, joka oli luokan neljäs.

Nummelan moottorikerhon nouseva kyky Markus Mikkola sijoittui B-luokan yleiskilpailussa 28:nneksi ja oli alle 20 -vuotiaiden sarjassa yhdeksäs.

B-luokassa ajoi myös vihtiläinen Tom Virolainen, joka joutui keskeyttämään vaikeissa olosuhteissa.

Nummelan osakilpailussa kilpailuorganisaatio joutui todella kovaan paineeseen lauantaina.

Jo aamusta saakka vettä tuli kuin kaatamalla, mikä ei tiennyt hyvää ajoreiteille.

– Palojärven reitit olivat pitkälti savipohjaa ja peltoa ja rankkasateet tekivät niistä todella pehmeitä. Sade tuli todella hankalaan paikkaan heti aamusta, joten reitit eivät ehtineet kuivua oikeastaan koko päivän aikana, kertoi kilpailunjohtaja Markus Mikkonen.

Sade-ennusteen mukaan reitti- ja maastokokeita oli varauduttu lyhentämään ja näin tehtiin iltapäivän kisoissa.

Käytössä olivat Tervalammen upeat reitit. Lankilan ajoradan ympärillä olevia reittejä ei voitu ympäristölupien vuoksi käyttää, mutta kunta antoi kilpailua varten tilan Palojärveltä, missä kisoja voitiin jatkaa.

Kilpailijoita hankalat olosuhteet eivät kuitenkaan harmittaneet liikaa.

– Enduroajajat ovat sinänsä kiitollista väkeä, että he ovat tottuneet ajamaan myös kuraisessa kelissä. Ajajat eivät kuuri valittaneet vaan kiittelivät reittejä.

Myös kilpailun sihteeri, kokenut kilpailunjohtaja Hannu Häkkälä totesi, että aamupäivän reiteiltä tuli kuraisia ajajia, mutta kuraisten kasvojen seasta paljastui valkoisia hymyjä.

Rankkasateiden lisäksi kisaorganisaatio joutui selvittämään aamupäivän ajan kisakeskuksen viemärien tukkeutumista. Kävi ilmi, että tukkeutumisen syy oli asfaltoinnin yhteydessä viemäriin päässyt asfaltti sekä sora.

– Kiitos Halliyhtiön Esa Mäkisen saimme tilanteen selvitettyä. Pasi Kuikka Oy toi meille bajamajoja, Halliyhtiö hoiti viemärien kunnon ja viereisen padel-kentän yrittäjän ystävällisyyden vuoksi pahimmassa tilanteessa olevat pääsivät heidän wc-tiloihin. Olihan se aikamoinen tilanne, ensimmäistä kertaa kilpailunjohtajana toiminut Mikkonen totesi.

– Kun teet tuolla radoilla äärimmäisiä suorituksia niin kroppa ei juuri anna armoa enää kun tulet maaliin, Mikkonen muistutti.

Vaikka kisa oli varmasti ikimuistoinen uuden kilpailunjohtajan näkökulmasta, tapahtuma sai paljon kiitosta ja voittajat päästiin ratkomaan olosuhteista huolimatta.

Kisa oli sarjan toiseksi viimeinen.