Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorista rokotettu jo 51 prosenttia

12–15-vuotiaiden koronarokotukset etenevät perusturvakuntayhtymä Karviaisessa ripeästi. Vihtiläisillä nuorilla ja heidän läheisillä on ollut vahva tahto, että rokotus halutaan. Asia kävi ilmi Karviaisen Nummelan terveysasemalla nuorille järjestämässä walk in -rokotuspäivässä lauantaina. Koronarokotteen sai Nummelan terveysasemalla 14.8. 484 vihtiläisnuorta. Ensimmäisen rokotteen on nyt saanut noin 51 prosenttia vihtiläisnuorista. Karkkilalaisista nuorista ensimmäisen rokotteen on saanut 192 nuorta eli 50 prosenttia. Prosenttiluvuissa ovat mukana 12–19-vuotiaat nuoret. Uusi walk in -rokotuspäivä 12–15-vuotiaille järjestetään Nummelan terveysasemalla keskiviikkona 18.8.

Toivomisen varaa rokotusinnokkuudessa on 25–39-vuotiailla, joiden keskuudessa rokotuskattavuus on Karviaisen alueella nyt 70 prosenttia.

– Olen todella ylpeä meidän rokottajista, jotka ovat venyneet pandemian aikana. Olemme saaneet hoidettua 12–15-vuotiaiden rokotukset omalla porukalla. Ykkösketjumme on ollut töissä ja moni rokottaja on ollut nuorille entuudestaan tuttu terveydenhoitaja. Rokotus on vapaaehtoinen, mutta nuorilla ja läheisillä on vahva tahto, että he haluavat rokotteen. Kyse ei ole vain viruksesta vaan siitä miten se vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Tavoitteena on saada 80 prosentin rokotekattavuus mahdollisimman pian. Tämä helpottaa meidän kaikkien elämää ja turvaa esimerkiksi koulujen lähiopetusta, toteaa perusturvakuntayhtymä Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka.