Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

12-15-vuotiaiden koronarokotukset etenevät ripeästi: "Rokotus on vapaaehtoinen, mutta nuorilla ja läheisillä on vahva tahto, että he haluavat rokotteen."

Korona: Valtaosa tartunnoista rokottamattomilla. Nuoret aktivoituivat ottamaan rokotteen.

Uusia koronatartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana Vihdissä 46  ja Karkkilassa 16. Ilmaantuvuusluvut ovat Vihdissä 158/100000 ja Karkkilassa 184/100000. Tartuntoja on koko pandemian ajalta Vihdissä 549 ja Karkkilassa 204.

– Valtaosa koronatartunnoista todetaan tällä hetkellä rokottamattomilla. Toivomme ihmisten ottavan rokotteita mahdollisimman aktiivisesti, koska ensimmäinenkin rokoteannos näyttää suojaavan koronaviruksen vakavalta tautimuodolta. Koronaan sairastuneita on kaksi rokotetta saaneiden keskuudessa vähän, kertoo tartuntatautilääkäri Niko Partanen.

Nuoremmat ikäryhmät ovat aktivoituneet koronarokotteiden ottamisessa ja 12–15-vuotiaiden koronarokotukset etenevät perusturvakuntayhtymä Karviaisessa ripeästi. Vihtiläisillä nuorilla ja heidän läheisillä on ollut vahva tahto, että rokotus halutaan. Asia kävi ilmi Karviaisen Nummelan terveysasemalla nuorille järjestämässä walk in -rokotuspäivässä lauantaina. Koronarokotteen sai Nummelan terveysasemalla 14.8. 484 vihtiläisnuorta. Ensimmäisen rokotteen on nyt saanut noin 51 prosenttia vihtiläisnuorista. Uusi walk in -rokotuspäivä 12–15-vuotiaille järjestetään Nummelan terveysasemalla keskiviikkona 18.8.

Toivomisen varaa rokotusinnokkuudessa on 25–39-vuotiailla, joiden keskuudessa rokotuskattavuus on Karviaisen alueella nyt 70 prosenttia.

– Olen todella ylpeä meidän rokottajista, jotka ovat venyneet pandemian aikana. Ykkösketjumme on ollut töissä ja moni rokottaja on ollut nuorille entuudestaan tuttu terveydenhoitaja. Rokotus on vapaaehtoinen, mutta nuorilla ja läheisillä on vahva tahto, että he haluavat rokotteen. Kyse ei ole vain viruksesta vaan siitä miten se vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Tavoitteena on saada 80 prosentin rokotekattavuus mahdollisimman pian. Tämä helpottaa meidän kaikkien elämää ja turvaa esimerkiksi koulujen lähiopetusta, toteaa perusturvakuntayhtymä Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka.

– Olemme suositelleet, että maskia käytetään peruskouluissa 4-luokasta lähtien. Husin johtoryhmä kokoontuu vielä tällä viikolla ja seuraamme tilannetta tarkasti. Uusissa rajoituksissa on viikon tiedoksiantoaika, joten tulevaa viikonloppua rajoitukset eivät vielä koske. Yleisötapahtumissa on tällä hetkellä maskinkäyttösuositus, Niko Partanen jatkaa.