Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden 2021 Positiivisin Vihtiläinen on kauppiaspari Antti ja Niina Raiski – "Meillä kaikki saavat kuninkaallista palvelua"

Vuoden Positiivisin Vihtiläinen 2021 on K-Market Hiidenrannan kauppiaspari Antti ja Niina Raiski. Voittaja sai 36 prosenttia eli 450 ääntä kaikkiaan annetuista reilusta 1200 äänestä. Voittaja julkaistiin lauantaina Vihdin Wuosisatamarkkinoilla.

Vihdin Nuorkauppakamari pyysi vihtiläisiltä ehdotuksia Vuoden Positiivisemmaksi Vihtiläiseksi ja sai kaikkiaan 70 ehdotusta. Näistä ehdokkaista raati valikoi viisi ehdokasta finaaliin. Ehdolla olivat Raiskien lisäksi Janne Hirsimäki, Monica Paavilainen, Kukkahuone Finèr ja Tiluksilla -niminen maatila. Voittaja sai palkintona kunniakirjan, kukkakimpun sekä Esko Määtän suunnitteleman patsaan.

Raiskit kertoivat olevansa otettuja ja iloisesti yllättyneitä voitostaan:

– Reilu vuosi sitten aloitimme yritystoiminnan Hiidenrannassa. Ryhdyimme rakentamaan unelmakauppaa ja olemme tätä työtä tehneet koko ajan täydestä sydämestä. Meillä käy asiakkaita aivan ympäri Suomea. Kaupassamme viihdytään ja olemme rakentaneet siitä laajemman yhteisön. Olemme pitäneet kaupan piha-alueella esimerkiksi kirpputoria. Korona on hieman hidastanut laajennussuunnitelmien toteutumista, mutta jatkamme konseptin kehittämistä edelleen.

Raiskit ovat rakentaneet K-Marketista aktiivista kylän keskusta, oman kylän kauppaa, jonka valikoimaa on rakennettu asiakastoiveiden pohjalta. Ruokakauppiaan ura oli alkujaan Antin unelma, jota hän mietti jo vuosia sitten. Nummelasta lähtöisin oleva Raiski tunnetaan vuoden 2000 tangokuninkaana, joka ryhtyi sittemmin rakennusalan yrittäjäksi. Tangokuninkuus ja laulajan ura näkyy kaupalla. Kaupassa on esimerkiksi pidetty konsertteja ja Antti on itse silloin tällöin laulanut kaupalla. Muun muassa äitienpäivänä hän lauloi kaikille äideille edelleen youtubesta löytyvän laulun: Ihan helmi. Kaupan motto on: kuninkaallista palvelua.

– Meillä kaikki saavat kuninkaallista palvelua. Olemme halunneet rakentaa mahdollisimman hyvän kaupan ja olemme tehneet paljon töitä tämän eteen.

Muutamia vuosia sitten Antti Raiski joutui selkäleikkaukseen ja päätti silloin, että nyt on aika toteuttaa vanha haave ruokakauppiaaksi ryhtymisestä. Antti kysyi Niinalta, kiinnostaisiko tätä lähteä yhdessä kauppiaiksi ja Niina lupautui. Antti pääsi soveltuvuuskokeiden kautta kauppiasvalmennukseen, jonka jälkeen oma kauppa löytyi paikasta, jonka tontilla Antti on 10-vuotiaana ollut poimimassa herneitä. Myymälätilaa kaupassa on noin 400 neliötä ja pysäköintipaikkoja reilusti kaupan edessä. Lisäksi kaupalla on piha-alue, jota hyödynnetään erilaisissa tapahtumissa.