Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöriä anastetaan läntisellä Uudellamaalla paljon – ja kaupitellaan eteenpäin

Poliisi kehottaa ottamaan oman pyörän tunnistetiedot muistiin

Polkupyörävarkauksia tapahtuu vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna, rikosylikomisario Petteri Hyytiäinen Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksesta kertoo.

Hyytiäisen mukaan trendinä on, että pyöriä anastetaan ja kaupitellaan eteenpäin.

– Polkupyöriä on runsaasti ja siten niitä myös anastetaan paljon. Ihmisillä on hyvin arvokkaita pyöriä, ja sähköpyörät ja muut korkeamman hintaluokan pyörät ovat yhä yleisempiä, Hyytiäinen sanoo.

Hyytiäinen suosittelee kaikkia pyöränomistajia ottamaan varmuuden vuoksi muistiin oman pyöränsä runkonumeron ja muut yksilöivät tunnistetiedot, jotta poliisin on tilanteen tullen helpompi tunnistaa anastetut pyörät. Hän muistuttaa myös ilmoittamaan kaikista pyörävarkauksista poliisille.

Pyörätilannetta toisesta vinkkelistä seuraa polkupyöräkorjaamon alun perin Vihtiin perustanut yrittäjä Matti Kivistö. Nykyään korjaamo Neljäysi toimii Karkkilassa. Kivistö on huomannut, että pyöriä varastetaan eniten toukokuussa, silloin kun pyöräilykausi alkaa.

– Polkupyörävarkauksien määrä tuntuu olevan samalla tasolla kuin viimekin vuonna, Kivistö kertoo.

Kivistö perusti vuosi sitten Facebookiin Vihdin ja Karkkilan varastetut pylöörät -ryhmän.

– Seurailin sosiaalisen median ryhmiä ja jatkuvasti oli ilmoituksia varastetuista pyöristä, joten ajattelin, että tarvetta tämän kaltaiselle paikalliselle ryhmälle olisi. Alun perin perustin ryhmän Vihtiin ja sitten otin siihen Karkkilan rinnalle, Kivistö valottaa.

Hänen tietojensa mukaan ryhmän avulla kadonneita pyöriä on löytynyt takaisin omistajilleen.

– Statistiikkaa on tosin vaikea seurata, koska toiveena on, että ilmoitukset poistetaan ryhmästä sitten kun pyörä löytyy, Kivistö kertoo.

Kivistö sanoo, ettei törmää varastettuihin pyöriin itse usein, koska varkaiden ei ole kannattavaa viedä varastettuja pyöriä Kivistölle. Hän hyvittää käytetyistä pyöristä korkeintaan viisi euroa.