Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Teatterin kesänäytelmän näki vajaa 2700 ihmistä, normaalivuosina kävijöitä 10 000 – 4 000: "Taloudellisesti kulunut kesä oli huono"

Katsojia sai ottaa 563 ihmisen katsomoon enimmillään 380.

Vihdin Teatterin kesänäytelmänä nähtiin tänä kesänä Aatamin puvussa ja vähän Eevankin -niminen näytelmä. Näytelmä oli kesäteatterin 50-vuotisjuhlanäytelmä. Korona on kurittanut Vihdin Teatteria siinä missä muitakin kulttuuri- ja tapahtumatuotantoja ja vaikeuttanut harjoituksia sekä luonut epävarmuutta näytelmän esittämisen suhteen.

Pitkään oli epävarmaa voidaanko juhlanäytelmää esittää lainkaan, sillä koronarajoitteet elivät jatkuvasti. Harjoittelu saatiin kuitenkin sujumaan kekseliäisyydellä ja esitykset vietyä läpi. Esityksiä oli kesällä kaikkiaan 19 ja niissä kävi yhteensä hieman vajaa 2700 katsojaa. Viimeinen esitys oli perinteinen yönäytös 21.8.

Vihdin Teatterin hallituksen puheenjohtaja Kari Sohlberg kertoo, että Vihdin Teatterille oli todella tärkeää saada toteuttaa tämän kesän näytelmä ja tarjota jäsenistölleen mahdollisuus harrastaa teatteritoimintaa.

– Vihdin Teatterilla on ollut iloinen ja toimelias meininki, vaikka taloudellisesti kulunut kesä oli huono. Näyttelijöille pitkän harjoituskauden palkinto on aina ensi-ilta ja siitä eteenpäin maaliin pääsy viimeiseen näytökseen. Se toteutui ja olemme siitä hyvin iloisia.

Katsojia sai kesällä ottaa näytöksiin enimmillään noin 380, kun täysi katsomo on kesäteatterissa 563 paikkaa.

– Kesäteatterissa on käynyt normaalivuosina vaihdellen 10 000 - 4 000 katsojaa, joten kyllä koronan vaikutukset näkyivät katsojamäärissä. Ihmiset lähtivät vielä varovaisesti tapahtumiin, Kari Sohlberg arvioi.

Jos emme saa taloudellista tukea, teatteritoiminnan jatkaminen edellisten vuosien malliin on mahdotonta.

Vihdin Teatterin hallituksen puheenjohtaja Kari Sohlberg

Koronatilanne otettiin Vihdin kesäteatterissa tarkasti huomioon ja asiakkaille oli tarjolla käsidesiä ja ympäri teatteria oli ohjeita turvavälien noudattamisesta sekä suositus maskin käytöstä.

– Kahvion myyntiluukuille asennettiin myös suojapleksit ja yleisövessojen siivousta tehostettiin, Kari Sohlberg jatkaa.

Vihdin Teatterissa katsotaan toiveikkaina tulevaan vaikka suunnitelmat ovat tällä hetkellä jos -painotteisia.

– Korona ja sen tuoma taloudellinen lovi tulee näkymään toiminnassamme pitkään. Tällä hetkelle tähtäämme siihen, että selviydymme kuluista kesään 2022 asti, Sohlberg toteaa.

Ennen koronaa perinteeksi muodostunut syksyn lastennäytelmä on toteutettu aina taloudellisen tilanteen mukaan.

– Tällä hetkellä sitä ei pystytä toteuttamaan. Lasten ja nuorten teatteri TenTeen on saatu käynnistettyä normaalisti elokuussa. Talven 2022 näytelmä, ohjaaja sekä roolitus on tehty. Julkaisemme lisätietoja talvesta myöhemmin.

Vihdin Kunta avustaa pienissä määrin Vihdin Teatteria. Vihdin teatteri on hakenut opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta, jonka päätös ei ole vielä tullut.

– Jos emme saa taloudellista tukea, teatteritoiminnan jatkaminen edellisten vuosien malliin on mahdotonta, Kari Sohlberg summaa.