Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HaKin ulkomaalaisvahvistukset asuvat Nummelan Air Hotellissa läpi kauden –  "Pelkästään positiivista sanottavaa pojista"

Pelaajat harjoittelevat, opiskelevat ja pelaavat ammattimaisesti.

Harjun Kiekossa pelaavat nuoret ulkomaalaisvahvistukset ovat muuttaneet Nummelan Air Hotelliin pelatakseen kauden 2021-2022 Harjun Kiekon eri joukkueissa.

HaKiin tulee tänäkin syksynä hieman alle 20 pelaajaa eri maista Finland Hockey Academyn kautta. Pelaajia on tänä vuonna ainakin Venäjältä, Ukrainasta, Kazakstanista, Kirgisiasta, Kanadasta, Saksasta ja USA:sta. He ovat 15–22-vuotiaita ja pelaavat HaKin eri ikäluokkien joukkueissa. Osa heistä pelaa myös Harjun Kiekon miesten edustusjoukkueessa.

Pelaajat ovat lahjakkaita ja motivoituneita ja useat heistä etenevät Nummela-Lohja -akselilta eteenpäin ylempiin sarjatasoihin kauden päättyessä. Pelaajat elävät pitkälti ammattilaisurheilijan elämää, mutta suurin osa heistä myös opiskelee vähintään tutkinnon osia Kisakallion liikunnan ohjaajan perustutkinnosta englannin kielellä.

Pelaajien ylläpito- ja opiskelukustannuksista vastaavat pelaajien perheet.

Harjun Kiekon toiminnanjohtaja Panu Heinistö kertoo, että vastaavia akatemioita, joissa yhdistyy täysi ylläpito, määrätietoinen harjoittelu ja pelaaminen sekä opiskelu, ei Suomessa ole tarjolla. Toiminnasta ovat kiinnostuneet myös liigaseurat ja parhaillaankin esimerkiksi Turun Palloseuran pelaaja on mukana ohjelmassa. Myös pohjoisesta Kärpistä on osoitettu kiinnostusta.

Panu Heinistö on iloinen paikallisesta yhteistyöstä.

Pelkästään positiivista sanottavaa pojista.

Peter Wikman

– Aiempina vuosia ulkomailta tulleet pelaajat ovat asuneet tavallisissa huoneistoissa hiukan irrallaan toisistaan. Nyt pelaajilla on täysihoito Air Hotelin puolelta ja omien huoneiden lisäksi yhteiset oleskelutilat ja oma luokkahuone opiskelua varten, Heinistö kiittelee.

Hän kertoo, että seura on kunnostanut oleskelutiloja myös itse. Esimerkiksi alimman kerroksen oleskelutilan ja käytävän seiniä on maalattu.

– Yhdessä Air Hotellin kanssa kunnostimme myös pienen keittiön alimpaan kerrokseen, jossa nuoret voivat tehdä myös omia ruokiaan niin halutessaan, Heinistö kertoo.

Nuoret pelaajat eivät asu keskenään Nummelan harjulla. Air Hotellin omistajien lisäksi joka vuosi mukana on ollut muutaman pelaajan äiti, jotka auttavat pelaajia käytännön arjessa.

HaKin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Ilja Kiritsevski toimii valmennuspestin lisäksi myös läheisenä aikuisena nuorille. Jo kolmatta vuotta Suomessa viettävä 19-vuotias HaKin miehissä pelaava Klim Solovev on uudempien ja nuorempien asukkaiden mentori, jonka puoleen voi kääntyä hotellilla. Hän auttaa myös pelaajia opiskeluissa esimerkiksi tulkkaamalla vaikeammissa kohdissa.

Air Hotellin omistaja Peter Wikman kiittelee nuoria pelaajia fiksuiksi ja kohteliaiksi asukkaiksi.

– Meillä on pelkästään positiivista sanottavaa pojista. He tervehtivät aina ja ovat avuliaita kavereita. Uskon, että nämä puitteet palvelevat heitä myös urheilijoina hyvin, Wikman toteaa.