Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Myllylampi: "Täällä kalastetaan, suppaillaan, soudellaan, nautitaan vesinäkymistä ja rauhoitutaan veden äärellä"

Iso Myllylampi on pieni Karjaanjoen vesistöalueeseen kuuluva järvi Vihdissä, Vanhan Turuntien ja Hangon-Hyvinkään valtatien kulmauksessa.

Järven pinta-ala on 23,6 hehtaaria, keskisyvyys 2,3 metriä ja syvin kohta 5,6 metriä. Järvessä on yksi saari: Hopeasaari.

Vihdin Myllylammen vesiensuojeluyhdistyksessä on nyt 33 jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja on Vuokko Kononen-Miettinen, varapuheenjohtaja Susanna Kaitanen, sihteeri Minnamaija Örnberg, rahastonhoitaja Else-Marie Oksanen ja jäsen Kari Vanonen. Varajäseniä ovat Maija Wallenius ja Krister Stenius.

– Myllylammessa uidaan ja opetetaan lapsia uimaan. Myös avovesiuimarit käyttävät lampea. Täällä kalastetaan, suppaillaan, soudellaan, nautitaan vesinäkymistä ja rauhoitutaan veden äärellä, kertoo Kononen-Miettinen. Hänen perheensä kesäkoti on Myllylammella, talvikoti Espoossa.

Tavoitteena on saada vesiensuojeluyhdistyksen jäseniksi myös järven virkistyskäyttäjiä.

Onko Myllylammen virkistyskäytössä ongelmia?

– Uimarannalla on paljon käyttäjiä: saniteettitilat ja roska-astiat eivät riitä. Ei ole tietoa, onko kaikkien kiinteistöjen jätevesihuolto vaaditulla tasolla. Kaiken kaikkiaan järvestä tarvitaan enemmän tutkittua tietoa.