Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

NuPSin edustus ei vastoinkäymisistä lannistu: ”Ryhmähenki on hyvä eikä vellominen vie eteenpäin”

Nummelan Palloseuran miesten edustusjoukkue on kärsinyt vastoinkäymisistä ja pitelee nyt perää omassa sarjassaan. Joukkueessa ei kuitenkaan lannistuta, vaan katsotaan positiivisin mielin tulevaan.

Kokoonpano muuttui, kun osa pelaajista lopetti ja muutama pelaajista vaihtoi ylempään sarjaan. Koronapandemian vuoksi pelien ja harjoitusten loppuminen ei auttanut haastavassa tilanteessa. Päinvastoin – tämä johti siihen, että koko joukkue oli pelien käynnistyessä kysymysmerkki, jolla lähdettiin pelaamaan vuosia yhdessä pelanneita joukkueita vastaan.

– Mollivoittoistahan tämä on ollut, ja kaikki tuki on nyt tärkeää, seuran valmennuspäällikkö Jan Nyberg sanoo.

Nybergin vastuulla on seuran valmennus-, kilpailu sekä harrastetoiminnan pelillinen organisointi. Tärkeimpänä mies pitää kuitenkin valmentajien tukena olemista niin valmennuslinjauksen jalkauttamisessa kuin ihan kaikessa valmentajan arkeen liittyvissä asioissakin.

Pelaajapulan paikkaamiseksi juniorijoukkueista nostettiin B-junnuja myöten pelaajia edustukseen. Joukkueen konkareihin kuuluvat Kaarle Glad ja Jyri Niskanen puhuvat sukupolven vaihdoksesta ja nuorien pelaajien sisään ajamisesta. Yhtä haastavaa kautta kaksikko ei äkkiseltään muista.

– Tutustuttiin jengiin kesken kauden. Se oli ja on edelleen haastavaa, Glad ja Niskanen toteavat.

Kaikki tuki on nyt tärkeää.

Jan Nyberg

Edustusjoukkueen valmentaja Timo Saaren mukaan nuoret pelaajat ovat joutuneet jopa liiankin vaativaan tilanteeseen. Kolmosdivari on kova sarja.

– On harhakuvitelma, että kolmoseen tullaan suoraan junnupolun kautta. Siinä onnistuu vain harva. Pelaajan pitäisi pystyä ottamaan pieniä steppejä, ja nyt on olosuhteiden pakosta harpottu vähän liian isoin askelin, Saari harmittelee, mutta toteaa olevansa kiitollinen siitä vastuunkannosta, jota joukkueen vanhempi porukka on osoittanut.

– Mikä tahansa työyhteisö voisi ottaa tällaisesta oppia, Saari sanoo, ja kiittelee pelaajia, jotka jäivät joukkueeseen, vaikka kavereita lopetti.

Konkarit ovat paitsi kantaneet itse vastuuta, myös opettaneet muitakin sitä kantamaan.

– Se on ollut upeaa, Saari kehuu ja toteaa kuluvan kauden teeman olevan nimenomaan sukupolven vaihdos. Mitaleista ei nyt taistella.

Tsemppihenki tulee tarpeeseen, ja vaikeassa tilanteessa on luovittava niin sanotusti positiivisen kautta.

– Fiilis on hyvä, vaikka häviöt harmittavatkin, toteavat treenikentältä tavoitetut pelaajat Niklas Pilviö ja Niklas Laakso.

Pilviön ja Laakson mukaan harjoitusmotivaatio on säilynyt takaiskuista huolimatta. Kiitokset kuuluvat kannustaville valmentajille, jotka jaksavat kolmesti viikossa pidetyissä treeneissä nähdä aina hyvää ja keskittyä negatiivisen ajattelun sijaan siihen, miten paljon ollaan kehitytty.

Treenien lisäksi Pilviön ja Laakson elämään mahtuu myös töitä, opintoja, omalla ajalla tehtävää lihaskuntotreeniä.

Saaren lisäksi valmennustiimissä toimii Kimmo Kettunen sekä vielä viime kausina pelaajarosterista löytyneet Riku Kaalamo ja Matti Lindholm. Joukkueen fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana toimii Jukka-Pekka Nurmi.

Seitsenvuotiaasta pojankoltiaisesta NuPSissa itse pelannut Nummelassa syntynyt Saari pitää valmentamisesta ja sanoo, että siinä kiehtoo toisten onnistumaan auttaminen.

– Joku ehkä kummeksuu sitä, että hävitään koko ajan ja puhutaan silti positiivisuudesta, mutta vellominen ei vie eteenpäin. Pitää katsoa tulevaan, Saari sanoo.