Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää tyttöpelaajia kiekkokaukaloihin: Harjun Kiekko perustaa tyttöjoukkueen

Harjun Kiekko perustaa seuraan tyttöjoukkueen.

Joukkue kasataan syksyn aikana uusista ja vanhoista kiekkoilijoista ja tavoitteena on järjestää helmikuussa paikallinen tyttöjen turnaus.

– Tyttökiekko on Jääkiekkoliiton yksi strategian painopisteistä ja meille on luonnollista käynnistää toimintaa myös Nummelassa ja Lohjalla, kertoo Harjun Kiekon toiminnanjohtaja Panu Heinistö.

Ensimmäinen mahdollisuus tutustua tyttökiekkoiluun tarjoutuu jo lauantaina, kun HaKi järjestää yhdessä Jääkiekkoliiton kanssa Girls Hockey Dayn Nummelan jäähallilla klo 10–11.

Tapahtuma on avoin kaikille ja tarkoitettu kaiken ikäisille ja tasoisille tytöille ja naisille.

– Mukaan tarvitaan luistimet, kypärä ja maila. Toki myös muita kiekkovarusteita voi ottaa mukaan, kertoo HaKin junioripäällikkö Tomi Mäntynen.

Seuraavan kerran jääkiekkoa pääsee kokeilemaan syyskuun lopussa, kun HaKin jokavuotinen Kiekkokoulu aloittaa joka viikonloppuiset harjoitukset.

– Toivomme, että myös tytöt hakeutuisivat kiekkokouluun ja hyvin on nyt ilmoittautumisia kyllä tullutkin. Kiekkokoulu kestää maaliskuuhun saakka ja siihen rinnalle pystymme käynnistämään jo tyttöjen joukkuetoimintaa, kunhan riittävästi saamme pelaajia, Heinistö toteaa.

Harjun Kiekko ja sitä edeltänyt Lohjan Kisa-Veikot ovat saattaneet maailmalle nyt jo kuuluisia naisjääkiekkoilijoita.

Juuri MM-pronssia voittaneen Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti, lohjalainen Anni Keisala valittiin koko MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

MM-joukkueessa pelaavat myös Nelli Laitinen ja Jenna Silvonen.

Liigajäille HaKista on lähiaikoina siirtyneet myös maalivahti Minja Drufva, joka torjuu Kiekko-Espon maalilla.

Puolustaja Nea Saarenpää pelaa naisten liigaa TPS:n riveissä.

– Meillä tytöt ovat pelanneet ja kehittyneet poikajoukkueiden mukana. Monet heistä ovat pelanneet C-ikäluokkaan (15–16 -vuotiaaksi) saakka ennen kuin ovat siirtyneet naisten liigaan, kertoo Heinistö.

Parhaillaankin seuran eri ikäluokkien joukkueissa pelaavat myös tytöt, kun naisten pelaajapolkua ei toistaiseksi seurassa ole.

Viime vuodet HaKi on tehnyt myös yhteistyötä Helsingin IFK:n kanssa, jossa tyttö- ja naispuoli on erittäin vahva.

– HaKin tytöt voivat käyvät pelaamassa 14–15 -vuotiaiden naisten Suomisarjan pelejä oma joukkueensa lisäksi, joten he saavat harjoitusta myös naisten peleistä, Tomi Mäntynen kertoo.

Harjun Kiekosta löytyy myös naisten joukkue, joka pelaa naisten harrastesarjaa.

– Ei se katso ikää, jos haluaa jääkiekon aloittaa vaikka vanhempanakin, Mäntynen toteaa.