Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin lukion wanhat tanssit peruttiin kolmannen kerran: "Vielä toukokuussa pandemiatilanne näytti hyvältä. Lukuvuoden alussa tilanne oli toinen"

Uutta mahdollisuutta tansseille selvitetään.

Vihdin lukion vanhojen tanssit on peruttu lokakuulta koronatilanteen vuoksi. Normaalisti helmikuussa pidettävät wanhat tanssit siirrettiin ensin helmikuulta koronan vuoksi. Tanssit pyrittiin aluksi järjestämään Vihdin lukiossa toukokuussa, mutta tanssit siirtyivät uudelleen. Toukokuussa suunnitelma oli, että tanssit pidetään syksyllä ennen syyslomaa kahdessa osassa 13.–14.10.

– Wanhat tanssit on meille kaikille yksi lukion tärkeimmistä ja mieleenpainuvimmista tapahtumista. Siksi olemme siirtäneet tansseja helmikuusta koko ajan eteenpäin ja miettineet erilaisia harjoittelumuotoja videoiduista esimerkeistä pesäpallokentällä harjoitteluun. Samasta syystä – tanssien mahdollistamiseksi - siirsimme tanssit abivuoden lokakuulle yo-kirjoitusten jälkeiseen aikaan, sillä vielä toukokuussa pandemiatilanne näytti hyvältä. Lukuvuoden alussa tilanne oli toinen, Vihdin lukion rehtori Satu Nokelainen perustelee päätöstä.

Satu Nokelainen on heti lukuvuoden alussa keskustellut kahdesti perusturvakuntayhtymä Karviaisen tartuntatautilääkärin siitä, voidaanko vallitsevassa pandemiatilanteessa harjoitella tansseja.

– Tämä siksi, koska itselläni ei ole terveydenhuollon asiantuntemusta ja koska päätökset tehdään aina asiantuntijoita kuunnellen ja vallitsevan tartuntatautitilanteen mukaan. 17.8. päädyimme tartuntatautilääkärin kanssa siihen, että riski on liian iso erityisesti lähestyvien ylioppilaskokeiden näkökulmasta.

– Päätös ei luonnollisestikaan ollut helppo, mutta ylioppilaskokeisiin osallistumisen turvaaminen kaikille 150:lle kokeisiin osallistuville on peruste, jonka kaikki varmasti ymmärtävät. Lisäksi halusimme turvata kaikkien opiskelijoiden mahdollisuuden lähiopetukseen, ja riski esimerkiksi abien kertauskurssien siirtymiseen etänä opiskeltaviksi, oli ja on edelleen todellinen, Satu Nokelainen jatkaa.

Karviaisen pandemiaryhmä on päivittänyt kouluille antamiaan suosituksia 27.8. Suositukset pohjautuvat tämänhetkiseen epidemia- ja rokotekattavuustilanteeseen, ja ne vaihtuvat epidemiatilanteen niin edellyttäessä. Pandemiaryhmä luokittelee lukion tanssit tällä hetkellä rokotekattavuuden ja paikallisen pandemiatilanteen näkökulmasta matalan tartuntariskin tilaisuudeksi tietyin reunaehdoin: ilman parinvaihtoa ja yleisöä, maskien kanssa, kahdessa ryhmässä.

– Näiden uusien suositusten pohjalta lukiolla aletaan selvittää mahdollisuutta järjestää abien wanhat tanssit kuluvan lukuvuoden aikana. Päätöksestä tiedotetaan wilman kautta mahdollisimman pian, Nokelainen sanoo.