Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunniakierros-tapahtumalla tuetaan Vihdin Viestin nuorisourheilua: ”Nuorena liikkuminen ei mene hukkaan” – Markku Eurajoki haastaa mukaan erityisesti uudet valtuutetut

Kunniakierros järjestetään valtakunnallisesti tänä vuonna jo neljättäkymmenettä kertaa – Vihdissäkin tapahtuma on järjestetty lähes yhtä usein.

– Vihdin Viesti on järjestänyt Kunniakierroksen paria poikkeusta lukuun ottamatta vuosittain, kertoo Markku Eurajoki, joka tänäkin vuonna vastaa paikallisesta tapahtumasta.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Kampanjan tuotto käytetään yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä ja SUL:ssa.

– Parhaimpina vuosina Vihdin Viesti on kerännyt seuralle 7000 euroa.

Eurajoki kertoo Vihdin Viestin käyttävän rahat nuorisotyöhön. Hän sanoo, että nuorten yleisurheilu on Vihdissä nyt hyvällä tolalla.

– ViVi on ruvennut näkymään kilpailuissa, esimerkiksi monta pm-mestaruutta tuli juuri Vihtiin. Odotan innolla, millainen tilanne on parin kolmen vuoden päästä!

Eurajoki sanoo, että kilpailulisenssienkin määrä on kasvanut viime vuosina. Nyt viestiläisillä on lisenssejä 123, pari vuotta aiemmin niitä oli 101. Tämä on enemmän kuin esimerkiksi Keravan Urheilijoilla tai Länsi-Uudenmaan Urheilijoilla.

Vihdin Viesti järjestää Kunniakierros-tapahtuman keskiviikkona 8.9. Nummelan urheilukentällä.

Tapahtuma alkaa klo 17.30 ilmoittautumisilla ja keräyslomakkeiden vastaanotolla. Lisäksi on luvassa yhteisverryttely kaikille osallistujille.

Kunniakierrokselle lähdetään klo 18, ja kenttää kierretään tunnin verran.

Kunniakierrokseen osallistuva hankkii itselleen yhden tai useamman tukijan, jotka lupautuvat maksamaan valitsemansa tukisumman. Tuen voi antaa joko kertamaksuna tai kierrosmaksuna juostujen kierrosten perusteella. Pienin tukisumma on 15 euroa. Luvatuista tukisummista lähetetään laskut tapahtuman jälkeen – tätä varten tukija antaa omat laskutustietonsa viralliselle keräyslistalle.

Tukijoina voivat olla niin yksittäiset henkilöt, yritykset kuin yhteisötkin.

– Haastan uudet valtuutetut tukemaan ViVin nuorten tulevaisuutta joko keräämällä tukijoita tai osallistumalla juoksuun 20 euron osallistumismaksulla. Tulkaa testaamaan tunnin juoksua vaikka urheilusuorituksena! Markku Eurajoki kannustaa.

Hän muistuttaa, että nuorten liikkuminen on erittäin tärkeätä.

– Oma toiveeni on, että kaikki nuoret harrastaisivat liikuntaa, oli se sitten jalkapalloa, jääkiekkoa tai yleisurheilua. Kaikista ei voi tulla huippu-urheilijoita, mutta liikunta on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Nuorena liikkuminen ei koskaan mene hukkaan.

Kunniakierroksen keräyslistoja saa Johanna Eurajoelta (040 5597935 tai johanna.eurajoki@elisanet.fi).