Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nups T11 turnausvoittoon PPJ Girls Cupin kilpasarjassa

Nummelan Palloseuran vuonna 2010 syntyneet tytöt pelasivat turnausvoittoon PPJ Girls Cupissa. T11-joukkue pelasi kuusi peliä turnauksessa, joka järjestettiin Helsingissä elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Joukkueen teemana turnaukseen lähdettäessä oli peli-ilo, pallottoman pelaajan liike sekä puhe. Joukkueen peli on kehittynyt kesän edetessä koko ajan: parhaimmillaan pallo ja pelaajat liikkuvat kentällä ihailtavalla tavalla.

Ensimmäinen peli oli Kontulan urheilijoita vastaan. NuPS hallitsi pelitapahtumia ja siirtyi kahden maalin johtoon pelin puolivälissä. Lopussa Kontu teki kulmapotkusta hienon maalin ja vähän sen jälkeen veto kolahti tolppaan – eli onnea oli matkassa, kun NuPS voitti 2–1.

Toisessa ottelussa oli vastassa Hoogee, joka voitti viime vuonna kyseisen turnauksen. Alku oli vaikea, mutta peli parani ja ratkaisu nähtiin erikoistilanteissa. NuPS teki kaksi hienoa maalia vapaapotkuista. Ensin Jade Bergman ja sitten Piitu Päivärinta tykittivät pallon vapaapotkusta yläkulmaan. Peli NuPSille 2-0.

Kolmannessa pelissä oli vastassa Eps, joka pelaa kovaa fyysistä peliä. Ottelu oli tasainen ja tilanteita oli molemmissa päädyissä, mutta Eps oli tarkempi omissa paikoissaan ja voitti ottelun 1-0.

Alkulohkon viimeinen peli oli RSD Espanyolia vastaan. Joukkuetta valmentavat espanjalaiset ammattivalmentajat, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. NuPS teki ottelun alussa hienon syöttökombinaation jälkeen maalin, ja aivan pelin lopussa toisen maalin, eli tulos 2-0. NuPS sijoittui alkulohkon toiseksi Epsin jälkeen.

Toisena pelipäivänä ensimmäinen vastustaja oli järjestävän seuran PPJ joka oli voittanut toisen alkulohkon. Peli oli NuPSin hallinnassa koko ajan, mutta maalipaikoissa oli hätäilyä eikä maaleja tullut, joten edessä oli rangaistuspotkukisa. NuPSin kaksi ensimmäistä laukojaa tekivät maalin ja Heini Metsä torjui kaksi laukausta kolmesta, jolloin NuPS ei tarvinnut kolmatta laukojaa ja voitti ottelun.

Edessä oli finaali ja vastustajana Eps, joka voitti omassa välierässä Itä-Hakkilan myös rangaistuspotkukisassa. NuPSilla oli mahdollisuus ottaa revanssi alkulohkon tappiosta, ja näin myös tapahtui.

NuPS uskalsi pitää palloa omalla joukkueellaan ja liikutti vastustajaa ympäri kenttää. Ottelussa nähtiin hienoja syöttökombinaatioita ja yhden sellaisen jälkeen Eps kaatoi Venla Rämön rangaistusalueella, josta tuomittiin rangaistuspotku. Piitu laukoi pallon maaliin.

Ottelussa ei nähty enempää maaleja, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin. Näin NuPS sai revanssin ja juhli turnausvoittoa 1–0 tuloksella.Kiitos vanhemmille kannustuksesta.

Kirjoittaja on NuPS T10-11 vastuuvalmentaja.