Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaajapula piinaa Länsi-Uudenmaan yrityksiä; "Apukäsiä aina löytyy, mutta ammattilaisten haku vie oman aikansa"

Kauppakamareiden jäsenyrityksilleen suuntaaman kyselyn mukaan lähes 75 prosenttia yrityksistä kokee pulaa osaavasta työvoimasta. Kyselyyn vastattiin 1300:sta yrityksestä. Jopa kaksi kolmesta arvioi, että työntekijäpula on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa.

Läntisellä Uudellamaalla tilanne on heikompi.

– Työllisyystilanne on pari prosenttia muuta maata parempi, mikä on hyvä asia. Huonoa on se, että yritysten työllistämismahdollisuudet ovat heikommat, sillä osaajista on pulaa, tiivistää toimitusjohtaja Eero Hettula Länsi-Uudenmaan Kauppakamarista.

Kauppakamareiden kyselyyn vastanneiden länsiuusmaalaisten yritysten viesti oli, että osaajia tarvitaan etenkin tekniikan, kaupan- hallinnon ja oikeustieteiden, palvelualojen sekä tietojenkäsittelyn aloilla. Rekrytoinnin haasteena kaksi kolmesta mainitsi hakijoiden vähäisen määrän, mihin vaikuttaa työnantajien kilpailu osaajista. Haasteiksi nimettiin myös hakijoiden riittämätön työkokemus tai kielitaito, monikulttuuriset haasteet sekä erilaisten tulonsiirtojen muodostamat kannustinloukut.

Vuokratyövoimaa etenkin teollisuuden aloille välittävän Eezyn yrittäjä Markus Sippo myötää ongelman.

– Apukäsiä aina löytyy, mutta kun haetaan ammattilaisia ja koulutettua henkilökuntaa, joudumme käynnistämään hakuprosessin ja se vie oman aikansa.

Korona on vaikuttanut siihen, ettei tilapäistä apuakaan saada välttämättä seuraavaksi päiväksi.

– Olemme kannustaneet asiakasyrityksiä tekemään nopeita ratkaisuja, jos heidän hakuaan vastaava henkilö löytyy. Aktiivisilla työnhakijoilla on usein haku päällä monissa eri kanavissa ja he työllistyvät nopeasti, Sippo sanoo.

Kattoremontteihin ja -turvatuotteisiin, sadevesijärjestelmiin sekä salaojaremontteihin erikoistuneen Vesivekin Lohjan yksikönjohtaja Tatu Koivunen palkkaisi heti neljä henkilöä asennustöihin ja yhden myyntiin.

– Hakijoilta ei edellytetä välttämättä alan koulutusta. Me kyllä koulutamme. Tärkeintä on motivaatio työhön ja positiivinen asenne tekemiseen.

– Hakijoita avoimiin paikkoihin ei juuri ole, hän harmittelee.

Keskuskauppakamarissa on laadittu 16 kohdan muistio nopeastikin toteuttavista toimista työvoiman tarjonnan ja työllisyyden kasvattamaksi. Ratkaisuna nähdään työperäinen maahanmuutto, jota halutaan helpottaa ja sujuvoittaa kaikilla osa-alueilla aina oleskelulupakäsittelystä joustavampaan kielikoulutukseen.

Kannustinloukut halutaan poistaa.

– Opintotuen tulorajoja tulee nostaa merkittävästi nykyisestä, jotta opiskelijoille tulee mahdollisuus ja selkeä kannuste tehdä töitä opintojen ohessa. Tämä lisäisi nopeasti työvoiman tarjontaa, muistiossa todetaan.

Eero Hettula nostaa esiin myös työvoiman liikkuvuuden tukemisen eri tavoilla, ettei työpaikan vastaanottaminen olisi taloudellisesti tappiollista.

– Työpaikan vastaanottaneelle tulee korvata kulkeminen joko verotuksellisin ratkaisuin tai muuten.