Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyväntekeväisyystaidetta Nummelassa: Hiidenveden Zontakerho järjestää huutokaupan

Hiidenveden Zontakerho järjestää hyväntekeväisyyshuutokaupan.

Kerholle on lahjoitettu tähän hyväntekeväisyysprojektiin tauluja, jotka myydään huutokaupalla keskiviikkona 22.9.2021 klo 18 alkaen Nummelassa ViaDia Senioritalon tiloissa. Ennakkotarjouksia voi tauluista jättää verkkosivujen kautta.

– Taulujen kunnon ja pohjahinnan arviointiin olemme saaneet ammattiapua ArtWayn Merja Leanderilta. Kiitämme Merjaa lämpimästi, iIlman hänen osallistumistaan hanketta tuskin olisi pystytty toteuttamaan, kertoo varainhankintaprojekteista vastaava Päivi Nikander.

Korona-aika on vaikeuttanut hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa ja varainhankintaa. Kuitenkaan avun tarve ei ole vähentynyt – pandemian ja sen torjunnan seurauksena jopa päinvastoin.

– Hiidenveden Zontakerhossa olemme perinteisesti keränneet syksyisellä tapahtumalla rahaa ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Määräyksiä noudattaen kaikki tapahtumat on jouduttu perumaan puolentoista vuoden ajalta. Sillä aikaa korona ja rajoitukset ovat lisänneet mm. ikäihmisten yksinäisyyttä. Jotain uutta, jonka toteuttaminen rajoitusten puitteissa olisi mahdollista, oli keksittävä, sanoo kerhon puheenjohtaja Johanna Ovaska.

– Pohdimme yhdessä, miten nykyisissä olosuhteissa voisi järjestää jotain yhteisöllistä. Ideanikkarimme Minna Lehtinen sai taas hienon ajatuksen, jonka tuloksena syntyi tämä taidehuutokauppa ja yhteistyö ViaDian kanssa, kertoo Nikander.

Paikallisena avustuskohteena on ViaDia Senioritalo.

– Toivottavasti tämä uusi toimintamuoto tuo varoja, joilla pääsemme jälleen lisäämään paikallisten ikäihmisten osallisuutta. Edellisestä vaikuttamismahdollisuudestamme on kulunut jo riittävästi aikaa, kommentoi Ovaska.

– Kerhomme toimintaperiaatteen mukaan 1/3 kerätyistä varoista lahjoitetaan Zonta Internationalin kautta kansainvälisiin YK-projekteihin lapsiavioliittojen ehkäisemiseksi ja tyttöjen koulutuksen edistämiseksi. Koko muu tuotto käytetään paikallisesti, ViaDian työhön. Sen tarkoituksena on luoda Nummelan ja sen lähialueen ikäihmisille osallistavaa ja yhteisöllistä toimintaa.

Tauluihin voi tutustua osoitteessa https://hiidenveden-zontakerho-taidemyynti.webnode.fi/, siellä voi myös jättää ennakkotarjouksia. Tauluja on nähtävillä myös ViaDia Senioritalossa (Asemantie 1, Nummela).