Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelassa Pajuniityn puistossa on nyt esteetön multigolfrata – Avajaiset: pyörätuolikelaaja Henry Manni ja kunnanjohtaja Erkki Eerola pelasivat pyörätuolifrisbeegolfia

Nummelassa Pajuniityn puistossa vietettiin esteettömän multigolfradan avajaisia tiistaina. Rata sijaitsee Pajuniityn perhekeskuksen takana olevalla puistoalueella, jalkapallokentän lähellä.

Aikaisemmasta puistoradasta on muokattu 18-väyläinen multigolfrata, joka koostuu kahdesta 9-väyläisestä kokonaisuudesta: sinisestä ja punaisesta.

Multigolfradalla voidaan pelata frisbeegolfia, pallogolfia jalkapallolla sekä puistogolfia, jota pelataan sählypallolla ja tavallista golfmailaa isommalla mailalla.

Avajaisissa testattiin multigolfrataa: esimerkiksi huipputason pyörätuolikelaaja, radan suunnittelussa mukana ollut lohjalainen Henry Manni ja Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola pelasivat pyörätuolifrisbeegolfia.

Nummelan multigolfratahankkeessa ovat olleet mukana Vihdin kunta, Paralympiakomitea, Nummelan Frisbeeseura ja Suomen Frisbeegolfliitto. Suunnittelun ja rakentamisen aikana saatujen kokemusten perusteella luodaan esteettömyysarviointi frisbeegolfratojen käyttöön.

Multigolfradan kaltaisilla kunnan panostuksilla olemme taas askeleen lähempänä sitä, että Vihdistä voi tulla Suomen liikkuvin kunta. Ilman kunnan ja muiden tahojen merkittävää panostusta siihen ei päästä, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen avajaissanoissaan.

– Lähiliikuntapaikkojen on hyvä olla mahdollisimman monikäyttöisiä. Erityisen hienoa on, että multigolfrata tuo yhden esteettömän liikuntapaikan lisää Vihtiin – kaikilla on oikeus liikkua, mutta kaikilla pitää myös käytännössä olla mahdollisuus liikkua, Pursiainen painotti.