Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattilaisia, tuttuja luottopelaajia ja nuoria lupauksia – Ilja Kiritsevskin luotsaamalla HaKin edustusjoukkueella on koossa entistä vahvempi ja kokeneempi nippu

Harjun Kiekon miesten edustusjoukkueen kakkosdivisioonakausi alkaa perjantaina kotipelillä Keravan Shakersia vastaan klo 19 Lohjan jäähallissa.

Shakers, aiemmin KJT-nimellä kulkenut joukkue kuulunee tänäkin vuonna sarjan ennakkosuosikkeihin.

HaKi lähtee kauteen hyvällä miehityksellä. Joukkueen kokoonpano on pysynyt pitkälti viime vuoden kaltaisena. Suurimpana menetyksenä lienee puolustaja Eduard Slessarevski, joka siirtyi täksi kaudeksi Haukkoihn pelaamaan Suomi-sarjaa. Mikäli nuoren kookkaan puolustajan pelitaidot kehittyvät entisestään tullaan miehestä varmasti kuulemaan vielä korkeammillakin sarjatasoilla.

Toinen keskeinen menetys oli maalivahti Niko Keskinen. HaKin kasvatti lähti opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja HaKi joutui luopumaan maalinvartijastaan.

Keskisen tilalle HaKi on hankkinut yhden kauden mielenkiintoisimmista pelaajista. Vasta 20-vuotias Ska Pietaria koko uransa edustanut maalivahti Nikita Melnichuk on ehtinyt harjoitella HaKin edustuksen kanssa vasta muutaman kerran, mutta on vakuuttanut myös päävalmentaja Ilja Kiritsevskin. Eikä suotta. Lähes 190-senttinen maalivahti on pelannut Venäjän A-nuorten pääsarjaa MHL:ää jo useamman vuoden. Viime kaudella hän on torjunut myös Skan VHL-joukkueessa.

– Saimme joukkueeseen jääkiekkoammattilaisen, joka varmasti omalla työllään ja toiminnallaan lisää myös muiden pelaajien motivaatiota ja halua kehittyä. Meillä oli hieno mahdollisuus saada hänet Suomeen ja II divisioonaan Finland Hockey Academyn kautta. Hän opiskelee Kisakalliossa ja pelaa tämän kauden joukkueessa, Kiritsevski kiittelee.

Mielenkiintoinen lisä joukkueeseen on myös laitahyökkääjä Grigory Mukhanov, joka saapui HaKiin Espoosta. MHL:ää niin ikään pelannut venäläinen on tullut Suomeen työn perässä ja löysi tiensä samalla Lohjalle.

Joukkueessa pelaavat viime kauden tapaan Danis Karimov ja Klim Solovev, jotka ovat olleet muiden muassa joukkueen kantavia voimia.

Päävalmentaja Ilja Kiritsevksi nostaa tämän kauden seurattaviksi myös HaKin kasvatit Altti Suutarisen ja Teemu Mettomäen. Hän uskoo, että tuleva kausi voi olla nuorten pelaajien läpimurtokausi.

– He ovat pelanneet miesten sarjaa nyt useamman vuoden ja kehittyneet koko ajan eteenpäin. Viime kausi oli rikkonainen ja päättyi liian aikaisin, mutta nyt heillä on hieno tilaisuus ottaa paikkansa entistä vahvemmin, Kiritsevski toteaa.

Myös Iiro Etelämäki ja Jami Heinonen nostetaan mielenkiintoisiksi seurattaviksi.

Viime vuoden tapaan HaKin kokoonpanoon odotetaan liittyvän myös uransa vain hetki sitten päättänyt ammattilaiskiekkoilija ja nykyinen valmentaja Joona Tolvanen, joka on joukkueelle niin pelillinen kuin kaukalon ulkopuolinen esikuva.

Valmentaja on innoissaan myös joukkueen pitkäaikaisempien pelaajien jatkosta.

–  Ville Muukkonen on tärkeä pelaaja joka on jälleen hyvässä pelikunnossa.

Ilja Kiritsevski on joukkueeseensa tyytyväinen. Harjoittelumotivaatio ja into ovat olleet kesän ja syksyn korkealla ja jokainen odottaa kiekkokauden avausta.

– Suomen Cupissa haimme vielä kokoonpanoa ja paikkoja. Ottelut olivat monelle nuoremmalle pelaajalle ikään kuin ”try outit” ja olemme nyt viisaampia kaiken suhteen.

– Tavoitteenamme on tietysti voittaa pelit ja pärjätä mahdollisimman hyvin. Tällä joukkueella tavoittelemme pidemmällä tähtäimellä Suomi-sarjaan, Kiritsevksi kertoo.

Kiritsevksi toivoo, että lohjalais- ja vihtiläisyleisö löytää tiensä katsomoihin.

– Haluamme nauttia peleistä, voittaa niitä ja myös tuoda katsojille viihdyttävää ja hyvää kiekkoa katsottavaksi, Kiritsevksi toteaa.

Kaudella 2021–2022 pelataan kaksinkertainen sarja. Lisäksi joukkueet pelaavat niin sanotun välisarjan, jossa HaKi kohtaa Grankulla IFK:n ja Jäähongan yhteensä neljä kertaa.

Joukkueiden järjestys määrittyy tänä vuonna kokonaispistemäärän sijaan pistekeskiarvon mukaan. Erikoissäännöt johtuvat yhä koronan tuomasta epävarmuudesta.