Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiin uusi seurakunta Toivon Syke – Perustajat irtautuivat Kotikirkko -helluntaiseurakunnasta, jonka kanssa tuli erimielisyyttä kesällä

Vihdissä on aloittanut uusi seurakunta Toivon Syke. Perustajat irtautuivat Kotikirkosta eli Nummelan helluntaiseurakunnasta – syynä pettymys siihen, että yhteistä säveltä ei löytynyt: Kotikirkko purki pastori Kari O. Niemen työsuhteen koeajalla kesäkuussa. Niemi oli aloittanut Kotikirkon pastorina tammikuussa.

Taustayhdistykseksi perustettiin Vihdin Uusi Toivo ry, mutta uuden seurakunnan nimeksi valittiin Toivon Syke. Sekä Vihdin Uusi Toivo ry:n hallituksen että Toivon Syke -seurakunnan vanhimmiston muodostavat tällä hetkellä Matti Honkaniemi, Pekka Vauromaa ja Kari O. Niemi, joka toimii myös seurakunnan pastorina. Hallitustyöskentelyssä toimivat myös Marita Honkaniemi ja Mira Niemi.

Kaikille avoimiin tilaisuuksiin kokoonnutaan sekä keskiviikkoisin että sunnuntaisin. Keskiviikkoisin rukoillaan pääsääntöisesti sekä kodeissa että Pietarintuvalla Selissä.

Sunnuntain jumalanpalvelukset järjestetään kello 16 alkaen Liikekeskus Pääkonttorilla Vihdin kirkonkylässä. Sunnuntain tilaisuuksissa on käynyt parikymmentä henkeä, toisinaan enemmänkin, kertoo Kari O. Niemi.

Toivon Syke -seurakunta ei ole kytkeytynyt vielä mihinkään kirkkokuntaan tai herätysliikkeeseen, mutta Raamatun tulkinta pohjautuu vahvasti niin sanotun vapaan kristillisyyden uskonkäsitykseen, selvittää pastori Niemi.

– Kutsumme seurakuntaan niitä, joilla ei ole olemassa olevaa seurakuntayhteyttä ja tietenkin heitä, joilla ei ole vielä henkilökohtaista suhdetta Jeesukseen. Haluaisin nähdä, että uskosta Jeesukseen tulisi iloinen ja luonnollinen osa ihmisten arkea. Ja toivoisin, että meidän aikaamme soveltuvia tapoja käyttäen voisimme levittää ikivanhaa sanomaa, joka tuo ihmisen elämään uudenlaisen toivon sykkeen.

Seurakunnan pastorin tehtävässä Niemi ei ole ennen Vihtiä toiminut. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja. Opettajan toimen ohella hän on työskennellyt muun muassa nuorisopastorina, radio- ja tv-toimittajana kristillisillä kanavilla Radio Deissä ja TV7:ssa, Rovaniemellä kristillisen alakoulun rehtorina, kunnallispolitiikassa sekä järjestöjohtajana: Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön CEJ:n Suomen osaston toiminnanjohtajana.

Kirkonkylässä perheineen asuva Kari O. Niemi on kirjoittanut kaksi kirjaa: Isä kaipaa lastaan (Päivä Osakeyhtiö 2018) ja Kulttuurina kunnioitus (TV7 Kustannus 2020). Kolmas kirja on tulossa.