Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanjärven koulun rehtori: ”Pienessä koulussa on ihana yhteisö”

Vanjärven koulun rehtori, lohjalainen luokanopettaja Sanna Muurinen aloitti Vanjärven koulussa vuonna 2019. Hän toimii koulussa 5-6-luokan luokanopettajana. Elokuusta lähtien hän on toiminut myös koulun luottamustoimisena rehtorina.

Luottamustoiminen rehtori on opettaja, joka hoitaa myös koulun johtajan tehtävät. Koulun johtajan nimike on muutettu rehtoriksi.

Sanna Muurinen kertoo, että hakiessaan Vanjärven kouluun Vihtiin työmatka Lohjalta oli yksi kriteeri, jota tuli pohdittua.

– Olen viihtynyt koulussa varsin hyvin. Pienessä koulussa on ihana yhteisö ja kaikki tuntevat toisensa. Huoltajat ovat hyvin tiiviisti mukana koulun arjessa eri tavoin. Koulussa on esimerkiksi hyvin aktiivinen vanhempainyhdistys.

Sanna Muurinen kertoo, että pienessä koulussa oppilaat tuntevat hyvin toisensa ja esimerkiksi leikkivät mielellään ristiin:

– Pienen koulun hyviä puolia on, että kaikki leikkivät keskenään riippumatta siitä, millä luokalla ovat tai minkä ikäisiä ovat.

Vanjärven koulun oppilasmäärä on liikkunut vuosien varrella noin 50 oppilaan tienoilla. Vanjärven koulussa on kolme opettajaa ja yksi kouluohjaaja. Päiväkodin ja koulun muodostamaan tiiviiseen yhteisöön kuuluu yli 70 henkeä. Yhteistyö on luontevaa, sillä rakennukset ovat vierekkäin.