Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkonkylän tyhjälle kentälle luistelujää tänä talvena? – Lähiliikuntapaikkojen toteutus on viivästynyt: ensin piti kuivattaa maa, sitten parantaa muutkin suunnitelmat

Milloin kirkonkylän lähiliikuntapaikat valmistuvat? Onko edessä jo toinen talvi ilman luistelukenttää ja -kaukaloa tällä keskeisellä paikalla? Asukkaat ja läheiset koulut – Pappilanpellon koulu ja Vihdin yhteiskoulu – odottavat vastauksia.

Nyt on löytynyt ratkaisu, jossa vältetään raskaat tukimuurirakenteet. Tavoittelemme sitä, että kentälle saadaan vielä syksyn aikana sellainen pinta, joka mahdollistaa luistelujään jäädyttämisen tulevana talvena, vastaa Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

– Varasuunnitelmana on jään tekeminen Pappilanpellon koulun tuntumassa olevalle toiselle kentälle viime talven tapaan.

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta päätti kirkonkylän lähiliikuntapaikoista ja niiden toteuttamisjärjestyksestä huhtikuussa 2020.

Lautakunnan hyväksymällä listalla ovat tekonurmikenttä, joka on talvella jäädytettävissä, jääkiekkokaukalo, parkour-alue, skeittialue ja tenniskentän saneeraus.

– Lista on samalla etenemisjärjestys – käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Tekonurmen tekeminen jää ensi kesään, sanoo Kokkinen.

Nyt on löytynyt ratkaisu, jossa vältetään raskaat tukimuurirakenteet.

Matti Kokkinen, tekninen johtaja

Hankepäätöksessä lähiliikuntapaikoille on osoitettu enintään 2 miljoonan euron määräraha.

Onko tekojäätä tulossa kaukaloon tai laajemmalle alueelle? Sehän oli alunperin suunnitteilla.

– Koulukeskus Vihkon rakentamisen urakoihin sisältyivät kaukaloon asennettavat jäähdytysputket. Niillä ei kuitenkaan vielä tekojäätä saada syntymään, vaan lisäksi tarvitaan kylmälaitteisto, kylmäkontti. Sellaista ei ole vielä ole olemassa, mutta jäähdytysputket mahdollistavat sen, että kaukaloon voidaan tulevaisuudessa saada tekojää, vastaa Kokkinen.

Kirkonkylän lähiliikuntapaikkojen rakentamien on viivästynyt, koska hankesuunnitelmavaiheen suunnitelmat osoittautuivat keskeneräisiksi, osin jopa virheellisiksi.

Maaperä alueella on erittäin märkää, joten ensimmäisenä meni uusiksi alimitoitettu kuivatussuunnitelma – kaavoitus- ja tekninen lautakunta hyväksyi uuden suunnitelman huhtikuussa 2020.

Kuivatus tehtiin vuoden 2020 kesällä ja syksyllä, ja kustannusarvio oli 660 000 euroa.

Koko alueen suunnitelmia piti tarkistaa ja osin muuttaa, jotta lähiliikuntapaikat saataisiin toteutettua päätetyssä järjestyksessä

– Kunnalla ei ole omaa suunnittelutoimistoa, joten olemme suunnittelukonsulttien tuotannon varassa. Suunnitelmien muutos saatiin konsulttimme, FCG Finnish Consulting Group Oy:n työjonoon vasta keväällä. Nyt suunnitelmat ovat valmistumassa, Kokkinen selvittää.

Uusi liikuntahalli otettiin käyttöön syyskuussa 2019 lähiliikunta-alueen naapurissa.

Nykyiselle urheilukentälle, joka sijaitsee tulevien lähiliikuntapaikkojen vieressä, ei ole tulossa muutoksia. Retkiluistelua kentän ympäri päästäneen harrastamaan tulevanakin talvena.