Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Elinkautinen vankeustuomio Nummelan murhasta: Oikeuden mukaan merkkejä kunniaväkivallasta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta. Käräjäoikeuden mukaan rikos oli erityisen raaka, julma ja myös harkittu. Rikos oli oikeuden mukaan kokonaisuutena törkeä.

Murha tapahtui 6.5.2021 Nummelassa. Mies surmasi tuolloin perheen yhteisessä kodissa vaimonsa lyömällä tätä teräaseilla 78 kertaa. Lyönnit ja viillot osuivat pään, kaulan, selän, vasemman rinnan ja molempien yläraajojen alueelle. Surmatyö oli harkittu, koska mies oli jo parin vuoden ajan pahoinpidellyt vaimoaan, rajoittanut tämän elämää ja uhannut tätä tappamisella.

Luoteis-Uusimaa ei poikkeuksellisesti kerro julkisuuteen miehen nimeä pariskunnan lasten suojaamiseksi. Oikeuden mukaan lapsiin kohdistuu turvallisuusriski. Samasta syystä oikeus päätyi salaamaan asiakirjoistaan niin uhrin kuin kolmen alaikäisen lapsenkin nimet.

Mies kiisti murhasyytteen ja väitti syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon. Kuulusteluissa hän väitti vaimon aloittaneen väkivallan, mutta hän ei osannut selittää miten uhrin 78 vammaa olivat syntyneet.

Asunnossa näkyi murhan jälkeen rajun puolustautumiskamppailun jälkiä ja uhrissa näkyi myös puolustautuessa syntyneitä vammoja.

Mies ja uhri tulivat Suomeen vuonna 2015 Irakista. Nainen haki pariin otteeseen Suomessa apua viranomaisilta, mutta näyttöä pahoinpitelystä ei ollut syytteeseem asti. Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen lähestymiskieltoon, mutta kun sille piti hakea jatkoa nainen perui hakemuksen.

Mies oli pakottanut naisen matkustamaan Irakiin, jossa tiettävästi tämän veljen oli määrä tappaa hänet. Mies oli kertonut vaimon sukulaisille tämän olevan huono nainen. Muut vaimon sukulaiset olivat tiettävästi kuitenkin auttaneet tätä palaamaan Suomeen. Käräjäoikeuden mukaan murhassa oli kunniaväkivallan merkkejä.

Pariskunnan kolme alaikäistä lasta olivat paikalla tapahtumahetkellä. Mies tuomittiin maksamaan kullekin heistä korvausta 15 000 euroa.

Mies pysyy vangittuna Vantaan vankilassa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.