Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaalit tammikuussa | "Vihti saanee läpi vähintään yhden" – Vihdin valtuustopuolueilla tavoitteena yhteensä 60–70 vihtiläistä ehdokasta. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoon valitaan 79 jäsentä.

Vihdin valtuustopuolueiden tavoitteena on asettaa yhteensä 60–70 vihtiläistä ehdokasta Suomen ensimmäisiin aluevaaleihin.

Aluevaaleissa valittava 79-jäseninen aluevaltuusto päättää, miten sosiaali- ja terveydenhoito sekä pelastustoimi järjestetään Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella, johon Vihti ja yhdeksän muuta kuntaa kuuluvat.

Luoteis-Uusimaa kysyi Vihdin kahdeksalta valtuustopuolueelta: Mikä on se pääviesti, jolla vihtiläiset saadaan äänestämään aluevaaleissa? Mikä on ehdokastilanteenne?

Vasemmistoliitto tavoittelee kymmentä vihtiläistä ehdokasta aluevaaleihin.

– Ehdokkaita on tällä hetkellä kaksi. Toivomme saavamme paljon sote-alan ammattilaisia ehdolle, sanoo Hanna Nevantausta, Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuevaalien kampanjaryhmän koordinaattori.

– Valituksi tulee 79 valtuutettua kymmenestä eri kunnasta. Keskiarvollisesti se tarkoittaa 7,9 valittua per kunta, joten uskoisin, että Vihti vähintään sen yhden saa läpi.

Aluevaaleilla luodaan uutta hallintoporrasta Suomeen.

Kristillisdemokraatit

– Moni ei täysin hahmota, mistä näissä vaaleissa äänestetään. Pyrimme tarjoamaan äänestäjille vastauksia. Samalla haluamme muistutella, että inhimillisyys, oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus ovat erityisen tärkeitä arvoja sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kristillisdemokraattien ehdokasasettelu on vasta aivan alkuvaiheessa, kertovat kd-kunnanvaltuutettu Päivi Åhlgren ja puheenjohtaja Kaarlo Koimäki Vihdin seudun Kristillisdemokraateista.

– Aluevaaleilla luodaan uutta hallintoporrasta Suomeen. Hyvinvointialueen tehtävä on hyvin laaja, ja tällä hetkellä kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia. Kuntalaisten peruspalveluita täytyy ylläpitää vähintään nykyisellä tasolla, mikä on kova haaste.

Rkp:n tavoitteena on yksi vihtiläisehdokas, ja henkilö on jo selvillä, sanoo Vihdin Rkp:n puheenjohtaja Eva Roos.

– Rkp tulee tekemään töitä sen eteen, että lähipalveluja, palveluja ja myös hoitoa on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Oikeus hyvään hoitoon ja huolenpitoon on turvattava riippumatta siitä missä asuu. On todella tärkeää äänestää näissä vaaleissa!

Vihdin valtuustopuolueista Kokoomus, Sdp, Perussuomalaiset, Keskusta ja Vihreät vastasivat aluevaalikysymyksiin torstain 23.9. Luoteis-Uusimaassa.