Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työllisyystilanne parantunut Vihdissä: elokuussa oli 1256 työtöntä työnhakijaa

Vihdissä työttömänä oli elokuussa 1 256 henkilöä, mikä on 8,7 prosenttia työvoimasta. Näistä lomautettuja oli 150.

Heinäkuisesta oli työllisyystilanne Vihdissä parantunut, sillä heinäkuussa työttömänä oli 1471 vihtiläistä. Kohennusta työllisyystilanteeseen oli tullut vielä reilummin verrattuna vuoden takaiseen: vuoden 2020 elokuussa työttömiä oli Vihdissä 1483.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni elokuussa vuotta aiempaan verrattuna kaikissa muissa Uudenmaan kunnissa paitsi Lapinjärvellä. Työttömien työnhakijoiden osuus oli elokuun lopulla korkeinta Vantaalla, jossa työttömyysaste oli 13,9 prosenttia. Siuntiossa on puolestaan koko Uudenmaan paras työllisyystilanne: työttömänä oli elokuun lopussa 6,4 prosenttia työvoimasta. Pornaisissa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,9 prosenttia ja Mäntsälässä 7 prosenttia.

Työnhakijoiden osuus lohjalaisesta työvoimasta oli elokuun lopussa 9,5 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita 255 vähemmän kuin heinäkuussa. Karkkilan työttömyysaste oli 10,2, mikä sekin on parempi kuin heinäkuussa. Nurmijärven työttömyysaste oli elokuussa 8,5 ja Kirkkonummen 8,4. Näissä molemmissa oli 378 työtöntä vähemmän kuin edellisvuoden elokuussa.

Koko Uudenmaan alueen työttömyysaste oli elokuun lopussa 11,7 prosenttia. Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella oli elokuun lopussa yhteensä 102 729 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli reilu 90 000 ja lomautettuja lähes 12 000.

Työttömien kokonaismäärä laski verrattuna vuotta aikaisempaan, samoin verrattuna heinäkuuhun. Elokuussa ilman työsuhdetta olevien määrä laski kuukautta aikaisempaan verrattuna 9 239 henkilöllä. Lomautettujen määrä puolestaan Uudenmaan alueella laski edelliskuukauteen verrattuna 2 829 henkilöllä.

Vihdissä oli elokuussa avoimia työpaikkoja 212, kahdeksan vähemmän kuin heinäkuussa mutta 79 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon elokuussa kaikkiaan 30 934, mikä on lähes 11 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Ammattinimikkeistä eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla myyjille, rahdinkäsittelijöille ja varastotyöntekijöille, lähihoitajille sekä puhelinpalveluneuvojille.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.