Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Haimoo: Legendaarinen Karslbergin hevostila pakkohuutokaupassa – Useampi ratsu- ja ravitoimija kiinnostunut paikasta

Legendaarinen Karlsbergin hevostila ja ravivalmennuskeskus pakkohuutokaupataan Haimoossa. Tarjousaika Huutokaupat.com -nettihuutokaupassa sulkeutuu sunnuntaina 3. lokakuuta kello 19, mutta hyvässä lykyssä kauppa syntyy jo aiemmin.

– Useampi iso suomalainen ratsu- ja ravipuolen toimija on kiinnostunut tästä hienosta paikasta. Saan myydä kohteen ennen tuota määräaikaa, siihen on lupa ja mahdollisuus, sanoo Kim Sell.

Kilpa- ja urheiluhevosiin erikoistunut eläinlääkäri Kim Sell ja ravivalmentaja Kikka Sell ostivat vuonna 2006 Karlsbergin tilan, joka takavuosina niitti mainetta BWT-tallin eli Blue White Trottersin kotipesänä. Sellit perustivat Karlsbergiin ravivalmennuskeskuksen, jonka hevoset menestyivät.

– Tuli ero, ja tässä on "roikotettu löysässä hirressä pari vuotta. Sikäli sääli, että tilan myyntiaikaa meni hukkaan. Olen saanut tilalta niin paljon, että nyt haluan elämässä eteenpäin. Olen sisäistänyt, etten ole enää mukana tämän tilan toiminnassa, mutta toisaalta en halua lukita mitään ovia, sanoo Kim Sell.

Karlsberg on kolmesta eri kiinteistöstä koostuva 47,82 hehtaarin hevostila, jolla on muun muassa kaksi omaa harjoitusravirataa. Maanantaina tilalla oli esittely, mutta ulosottolaitos ei kommentoi kävijöiden ja kiinnostuneiden määrää. Keskiviikkona puolenpäivän aikaan korkein tarjous oli 290 000 euroa. Tarjouksia oli tehty 51 ja tarjoajia oli 13.

– Karlsbergin tilan kaltaisia ei ole myynnissä eikä varmaan tulekaan pitkään aikaan. Siellä on hienot mahdollisuudet niin ratsu- kuin ravihevostoimintaankin. Tilan esittelyvideo löytyy kotisivuiltani www.racehorsevetkim.com , mainitsee Kim Sell.

Omalla alallani on paljon tekemättömiä töitä maailmassa. Ja omaa kokemusta pitäisi saada siirrettyä seuraavalle sukupolvelle, sanoo Kim Sell (68), joka on seuraavaksi lähdössä Etelä-Saksaan sekä Pohjois- ja Etelä-Italiaan. Matkailuauto on sekä asunto että toimisto.

– En tule katoamaan Suomestakaan, hän lupaa.