Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimanostosta mitaleita Vihtiin: Leena Jokitalolle MM-kultaa ja valmennettavalle Liisa Asantille MM-pronssia

Leena Jokitalo: "Fiilikset ovat hyvät omasta suorituksesta ja erityisesti Liisan hienosta onnistumisesta."

Nummelalaiset Leena Jokitalo ja Liisa Asanti kisasivat Ruotsin Halmstadissa pidetyissä klassisen voimanoston MM-kilpailuissa viime viikolla. Kisat menivät vihtiläisittäin erinomaisesti, sillä Jokitalo sai omassa sarjassaan MM-kultaa ja MM-kilpailujen ensikertalainen Asanti MM-pronssia. Kokenut Leena Jokitalo valmentaa Liisa Asantia. MM-kilpailuissa oli mukana 38 suomalaista.

Konkari Leena Jokitalo kisasi M3-luokassa 57 kg -sarjassa ja valmennettava Liisa Asanti M1-luokassa +84 kg -sarjassa. Molemmat edustavat Etelä-Suomen voimanostajia.

Leena lähti kisaan ennakkosuosikkina ja piti asemansa loppuun saakka. Tuloksena oli MM-kulta ja kultaiset lajimitalit jokaisessa lajissa.

– Jalkakyykyssä sain toisella nostolla 105 kiloa, jonka jälkeen oli maailmanmestaruusyritys 115,5 kiloa, joka oli harmittavan lähellä onnistua. Penkkipunnerruksessa tuli puhdas sarja ja tuloksena 57,5 kiloa. Maastavedossa sain tulokseksi 140 kiloa ja yhteistulokseksi tuli 302,5 kiloa. Koko ikäluokan pisteissä sain toiseksi parhaan pystin.

– Fiilikset ovat hyvät omasta suorituksesta ja Liisan hienosta onnistumisesta. Maailmanmestaruusyrityksen epäonnistuminen kismittää. Ainakin tämän vuoden loppuun kilpailen, sitten mietin jatkanko vielä, Leena Jokitalo toteaa.

Nyt nautin hetken ja sitten matka jatkuu kohti uusia tavoitteita.

Liisa Asanti

Liisa Asanti yllätti vastustajansa, kun hän MM-kisojen ensikertalaisena nousi pronssille. Liisalta oli ennakkotulos marraskuun suomenmestaruuskisoista. Tuoreella nostajalla oli tullut kehitystä kisojen välissä. Asanti paransi omaa ennätystään 27,5 kiloa. Kyykyssä tuli puhdas sarja ja 145 kiloa tulokseksi. Penkkipunnerruksessa 87,5 kiloa, 90 kiloa nousi ylös, mutta kolisi telineisiin ja suoritus hylättiin.

Maastaveto oli jännitysnäytelmä, jossa huoltojoukko taktikoi tiukasti. Aloituspainona oli 165 kiloa ja toisessa suorituksessa 177,5 kiloa, jolla ruotsalainen kilpailija pidettiin takana. Ruotsalaisen epäonnistuttua viimeisessä vedossa olisi pronssi ollut jo Liisan. Viimeiseen vetoon laitettiin 185 kiloa ja tämänkin hän veti ylös. Yhteistulos oli 417,5 kiloa.

– Fiilis on hyvä ja kaikkensa antanut vaikka tuntui, että jäi vielä paukkuja esimerkiksi maasta nostoon. Penkkipunnerrus jäi harmittamaan. Nyt nautin hetken ja sitten matka jatkuu kohti uusia tavoitteita, Asanti sanoo.

Seuraavaksi Jokitalo ja Asanti kisaavat SM-kisoissa marraskuussa.