Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lontoosta Vihtiin: Hevostalli pihalla, ruotsinkielinen koulu ja alle 100 kilometriä pääkaupungista – Vihdistä löytyi nämä kaikki

Innokkaat jackrusselinterrierit Viivi ja Vappu ottavat tulijan vastaan touhukkaina. Pihalla tarhassa auringossa olostaan nauttii muutama poni ja pari hevosta.

Englannista Suomeen lapsineen muuttaneilla Rasmus ja Suvi Almqvistilla oli tulevalle kotikunnalleen kolme kriteeriä: hevostalli omalle pihalle, ruotsinkielinen koulu ja korkeintaan 100 kilometriä pääkaupunkiseudulta.

– Tällaisia paikkoja ei todella ole montaa. Vihdin lisäksi Kirkkonummi ja Inkoo pystyvät tarjoamaan tämän, Rasmus Almqvist sanoo.

Hän työskentelee tällä hetkellä Elisa Videran liiketoimintajohtajana. Yrityksen toimisto on Helsingissä Kaarlenkadulla.

Puoliso Suvi on luokanopettajana Nummelassa. Parin suomea, ruotsia ja englantia puhuvat lapset Anton, 11, ja Ida, 13, käyvät ruotsinkielistä koulua.

– Ida siirtyi juuri seiskaluokalle. Lähin ruotsinkielinen yläaste on Lohjalla Virkkalassa ja Idalla menee koulumatkoihin päivässä nipin napin alle kolme tuntia. Ida ei ainakaan vielä ole kuitenkaan kokenut tätä raskaaksi, Suvi Almqvist sanoo.

Rasmus Almqvist työskentelee kotoa käsin etänä, mutta kertoo paikkakunnan valinnassa sijainnilla olleen tärkeä merkitys.

– Oli otettava huomioon se mahdollisuus, että tarvittaessa kotoa pystyy käymään myös toimistolla eikä ajomatka sinne ole liian pitkä, sanoo Microsoftilla Lontoossa ja tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuusyritys Ciscossa aiemmin työskennellyt Almqvist.

– Nyt pääsen kotoa alle tunnissa Helsingin keskustaan.

Lontoossa aiemmin asuneet Almqvistit kertovat viihtyneensä Vihdissä erinomaisesti.

– Vihdin sijainti on loistava suhteessa pk-seutuun, kaikki tarvittavat palvelut ovat täällä lähellä, ihmiset ovat mukavia ja paikkakunnalla asuu laaja joukko ammattilaisia, joita hevostallilla tarvitaan, kuten kengittäjiä, hevosfysioterapeutteja ja eläinlääkäreitä, hevosurheilua pienestä pitäen harrastanut Suvi Almqvist kertoo.

– Lisäksi kaupassa käynti sujuu Vihdissä jouhevasti; pääset kauppaan sisälle nopeasti ja yhtä nopeasti sieltä ulos, kun jonottamiseen ei mene tolkuttomasti aikaa.

Rasmus Almqvist haluaisi kehittää Vihdissä erityisesti hybridityöskentelyn mahdollisuuksia.

– Kuntaan voisi rakentaa lähitoimistoja heille, jotka tekevät töitä etänä. Nummela voisi ottaa koppia myös niistä työntekijöistä, jotka pendelöivät Porintietä Helsinkiin.

– Lähitoimisto tarjoaisi häiriöttömän työskentelytilan, jossa olisi loistava nettiyhteys, kopio- ja kahvikone! Kunta järjestäisi tilat ja yrittäjä pyörittäisi toimintaa, Almqvist visioi.