Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

”Tavoitteena lisätä auttamisrohkeutta” – Sanna Rantasen Ensiapua koko perheelle -verkkokurssilla opitaan ensiavun aakkosia yhdessä lasten ja eläinten kanssa

Olisi upeaa elää maailmassa, jossa kaikkia ihmisiä autetaan, kun he tarvitsevat apua. Tämä on ollut Vihdissä asuvan Sanna Rantasen johtoajatus, kun hän vuonna 2014 perusti yrityksensä Medegon. Yritys tarjoaa toiminnallisia ja osallistavia ensiapukoulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Nyt Rantanen on laatinut verkkokurssin, joka on suunnattu erityisesti lapsiperheille.

– Ensiaputaitoja voi harjoitella kotona lasten kanssa sopivissa paloissa. Kurssin materiaali on suunniteltu niin, että myös esikouluikäiset jaksaisivat kiinnostua ja harjoitella auttamistaitoja.

Kurssivideoilla ensiaputaitojen tehtäviä tekee kuusivuotias lapsi.

– Tehtävät ovat selkeitä ja ne on toteutettu erityisesti lasta ajatellen.

– Kurssin tavoite on lisätä ihmisten auttamisrohkeutta. Jos joskus eläisimme maailmassa, missä kukaan ei kävele apua tarvitsevan ohi, voin lopettaa nämä kurssit, Rantanen toteaa hymyttömästi ja lisää tarjolla olevan melko huonosti kaikille saatavissa olevia ja kohtuuhintaisia ensiapukursseja.

Kokeen voi uusia miten monta kertaa tahansa.

Sanna Rantanen

Koulutukseltaan Rantanen on sekä lähihoitaja että sairaanhoitaja. Hän aloitti vuonna 2003 SPR:n ensiapuryhmätoiminnan.

– Silloin sain kipinän opiskella ensiapukouluttajaksi ja lähes kymmenen vuotta myöhemmin koin, että on hyvä aika perustaa oma yritys, sairaanhoitajana sekä julkisella että yksityisellä puolella työskennellyt Rantanen kertoo.

Medego räätälöi ensiapukursseja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Olemme esimerkiksi tehneet kursseja eräoppaille ja hevostalleilla maastoratsastuksen vetäjille.

– Sisältö suunnitellaan tilaajan tarpeisiin sopivaksi, jolloin voimme keskittyä nimenomaan alan tyypillisimpiin ensiaputarpeisiin.

Ensiapua koko perheelle -verkkokurssilla on havainnollistettu, miten tulee toimia, jos esimerkiksi saa palovamman, haavan, kohtaa tajuttoman, sekä miten antaa elvytystä ja miten tulee toimia, jos hengitysteihin joutuu vierasesine.

Kurssin suorittaminen vie kokonaisuudessaan muutaman tunnin. Lopuksi ensiaputaidoista on lyhyt koe.

– Kokeen voi uusia miten monta kertaa tahansa kurssin voimassaoloaikana. Jokainen kurssilainen voi tulostaa itselleen kurssidiplomin muistoksi, Rantanen kertoo.

Osa kurssin videoista on kuvattu vihtiläisellä Annukka Cederlöfin eläintilalla. Cederlöf pitää suosittua Tiluksilla -blogia.

– Annukka on kuvannut videoita ja myös testannut kurssin materiaaleja lastensa kanssa. Videoilla on mukana tilan eläimiä ja selviääpä kurssilla esimerkiksi miksi pässi voi puskea päänsä seinään vahingoittamatta itseään, mutta ihminen ei, Sanna Rantanen kertoo hymyillen.