Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säilyykö Vihdin oma terveysasema? – Karviainen loppuu ja hyvinvointialue ottaa ohjat vuonna 2023

Kuntayhtymän johtaja Timo Turunen Karviaisesta, mitkä ovat suurimmat muutokset vihtiläisten sote-palveluihin, kun Karviainen loppuu ja hyvinvointialue aloittaa 2023?

– Tavoitteena on, että lyhyellä aikavälillä asiakas ei huomaa suurta muutosta. Sujuvia digipalveluita tulee todennäköisesti lisää, ja asiakkaan valinnanvapaus tulee lisääntymään muun muassa palvelusetelien avulla.

Onko uhkana Vihdin oman terveysaseman menetys?

– Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelut ovat varmasti jatkossakin lähipalveluita. Hyvinvointialueen rahoitus tulee olemaan tiukka, kuten se on nyt kunnissakin. Varmasti palveluverkkoon ja rakenteeseen tulee muutoksia. Tulevan hyvinvointialueen poliittisen johdon ja virkamiesjohdon käsissä on se, miten muutokset koskevat Vihtiä. Tärkeää on, että jäljellä olevan reilun vuoden aikana saadaan palvelut siihen kuntoon, että ne ovat toiminnallisesti ja taloudellisesti Länsi-Uudenmaan huippuluokkaa. Tällä varaudutaan parhaiten tulevaisuuteen.

Karviaisella on nyt noin 500 työntekijää – Turusen mukaan määrä ei vähene, koska väestön ikääntyessä palvelutarvekaan ei vähene.

– Etenkin sairaanhoitajista ja lähihoitajista tulee olemaan pulaa. Osan työntekijöistä tehtävät voivat muuttua. Isompi organisaatio tarjoaa myös enemmän mahdollisuuksia, Turunen toteaa.