Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin lukio: Kirjoituksiin osallistui yli 200 kokelasta – Arviolta 15 uutta valkolakkia tänä syksynä

Syksyn ylioppilaskirjoitukset päättyivät viime viikolla. Vihdin lukiossa kirjoituksiin oli ilmoittautunut kaikkiaan 205 kokelasta.

– Yksittäisistä aineista eniten osallistujia oli ruotsissa, ja kirjoituspäivistä suurin osallistujamäärä oli toisena reaalikoepäivänä, kertoo rehtori Satu Nokelainen.

Miten järjestelyt sujuivat neljänsissä koronakirjoituksissa?

– Kaikin puolin hienosti: opettajat ovat jo tottuneita erityisjärjestelyihin ja kokelaat toimivat ohjeitten mukaisesti. He saapuivat porrastetusti saliin, vaikka monelle aikainen saapuminen tarkoitti pitkähköä odotusta salissa ennen kokeen alkua.

Rehtori Nokelainen toteaa, että kahtena edellisenä tutkintokertana kirjoituspäivien määrää lisättiin jakamalla esimerkiksi matematiikan kokeet kahdelle päivälle ja reaaliaineiden kokeet usealle päivälle.

– Tämä tarkoitti sitä, että kokeita oli kahden ja puolen viikon aikana käytännössä joka päivä.

Opettajat ovat jo tottuneita erityisjärjestelyihin ja kokelaat toimivat ohjeitten mukaisesti.

Rehtori Satu Nokelainen

– Tänä syksynä palattiin koepäivissä normaaliin päiväjärjestykseen, mikä oli todella tervetullut asia sekä opiskelijoiden että lukion henkilökunnan näkökulmasta.

– Toivottavasti kevään kirjoitukset saadaan järjestää kaikilta osin kuten ennenkin.

Vihdin lukiosta valmistuu arviolta 15 ylioppilasta tänä syksynä.

– Lopullinen määrä vahvistuu yo-tulosten tultua marraskuun puolivälin paikkeilla, rehtori muistuttaa.

Lakkiaiset ovat perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivää edeltävänä perjantaina 3. joulukuuta. Rajoitetaanko juhlavierasmäärää enää?

– Juhlien käytännön järjestelyjä vielä mietitään lähinnä koronatilanteen vuoksi, joten vielä emme osaa sanoa esimerkiksi vieraiden mahdollisesta lukumäärästä tai siitä, pidetäänkö juhlat liikuntasalissa vai auditoriossa. Seuraamme tilannetta ja olemme tarvittaessa yhteydessä asianmukaisiin tahoihin.