Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menestyjien puisto: puut Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi (taiteilijanimeltään Alex Mattson) menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi.

Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa.

Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Ehdotuksia puiden saajiksi kerättiin vihtiläisiltä 4.-27. kesäkuuta; ehdottaa sai yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 86 kappaletta. Elinvoimalautakunta teki näiden pohjalta ehdotuksen puiden saajista, ja kunnanhallitus päätti valinnoista 20. syyskuuta.

– Lämmin kiitos jälleen kuntalaisille hyvistä ehdotuksista puiden saajiksi. Jokainen menestystarina on Vihdille ylpeyden aihe. Omissa lajeissaan menestyneet henkilöt tekevät paikkakuntaa tunnetuksi sekä inspiroivat esimerkillään, kuinka unelmia voi saavuttaa tekemällä niiden eteen sinnikkäästi työtä, sanoo Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola tiedotteessa.

Pajuniityn puistoalueella Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Viime ja vielä kuluvanakin vuonna koronapandemia on vaikeuttanut kansainvälisten arvokilpailujen ja kulttuuritilaisuuksien järjestämistä, joten puiden saajiksi on valittu myös aiempien vuosien menestyjiä.

Jokainen menestystarina on Vihdille ylpeyden aihe.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola

Uusia puita istutetaan puistoon säännöllisesti. Puita on ennen tätä syksyä istutettu yhteensä neljätoista ja nyt määrä kasvaa siis kolmella puulla.

Puulajien valinnoissa on pyritty kuvastamaan palkittuja henkilöitä. Nyt palkittavista Aleksi Kaunisvesi saa Menestyjien puistoon purppuratuomen, Jani Lakanen sokerivaahteran ja Janne Korpi isoriippasalava "Lasipalatsin", joka on otettu pistokkaana Helsingin Lasipalatsin viereisestä puusta.

Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin.

Vuoden 2020 liikuntateko -palkinnon saaja on Nummelan Palloseura ry. Päätöksen valinnasta teki elinvoimalautakunta.

Perusteluissa todetaan, että NuPS tekee vaikuttavaa työtä eri-ikäisten vihtiläisten liikuttamisen hyväksi, mutta erityisesti seuran tekemä vanhustyö ansaitsee Vuoden liikuntateko -maininnan. Seura on huolehtinut korona-aikana vihtiläisistä vanhuksista muun muassa toimittamalla heille jumppaohjeita, pitämällä yhteyttä puhelimitse sekä hoitamalla heidän puolestaan kauppa-asioita.