Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Moottoritielle riista-aita viimeistään syksyksi 2022: Aidan pystytys alkaa keväällä – valitus on nyt käsitelty

Turun moottoritielle Vihdin Palojärven ja Kirkkonummen Veikkolan liittymien välille on vihdoin tulossa riista-aita, jota on odotettu kauan. Lohjan Muijalaan asti yltävän uuden aidan pitäisi olla valmis viimeistään syksyllä 2022.

Riista-aidan urakoi Destia – Ely-keskuksen kilpailutuksesta valitettiin markkinaoikeuteen, mikä hidasti hanketta. Ilman valitusta aita saattaisi olla jo valmis.

Yksi valitus oli, ja se on nyt käsitelty. Jäimme jumiin markkinaoikeuden kanssa: se ei antanut riista-aidan toteuttamislupaa kesken valitusprosessin, vaikka pyysimme, kertoo Anu Vilamaa, Elyn eteläisen hankinta-alueen investointiyksikön päällikkö.

Vilamaan mukaan riista-aita saattaa olla valmis jo kesällä – jollei tule ongelmia esimerkiksi puutavaran saamisessa.

– Urakka-aika ulottuu lokakuuhun 2022. Tämähän ei suoraan tarkoita, että aita valmistuu vasta tuolloin, Vilamaa toteaa.

Hän arvioi, että riista-aitaan varattu 600 000 euron määräraha riittää.

Toteuttamisen aikataulu on nyt urakoitsijan näpeissä, ja paljon riippuu talven säistä. On laskettu, että riista-aidan pystytys alkaisi huhti–toukokuussa. Valmistelevia töitä, kuten kannonpoistoja, tehtäneen jo syyskaudella, sanoo projektipäällikkö Jukka Aro Uudenmaan Ely-keskuksesta.

– Toivotaan, että aita olisi valmis jo kesällä. Ainakin se on valmis vuoden päästä syksyllä, kun pahin hirvieläinkolariaika taas alkaa.

Riista-aidan perussuunnittelu on tehty, ja nyt on menossa tarkempi rakennesuunnittelu. Muun muassa puupylvään tyyppi on selvitteillä.

Puut on jo viime talvena kaadettu riista-aidan alta pois ja maanlunastukset tehty. Urakoitsijana oli Destia.

Tulevan riista-aitatyömaan ei pitäisi aiheuttaa suurempia liikennejärjestelyjä moottoritiellä.